≡ Menu

5 лесни начина да подготвите колата си за пролетта

Подготовката на колата ви за пролетта може да ви спести много главоболия по-късно през годината. Може дори да ви спести пари! Пролетната поддръжка на автомобила ще ви подготви за едно лято, изпълнено с дълги разходки и ваканции. Независимо дали се отправяте към плажа или да видите как вашето дете играе футбол, ще се радвате, че сте отделили време да подготвите колата си за пролетта.

Проверете акумулатора си

В края на дългата зима прегледайте електрическата система на вашия автомобил. Много от магазините за части имат безплатни проверки на акумулатори, така че можете да разберете колко добър е вашият. Ако е слаб, можете да предотвратите бъдещи проблеми, като го замените преди да спре да работи. По този начин няма да останете на пътя без акумулатор.

Посетете автомивка

Пролетно почистване не е само за вашата къща. Зимата може да бъде трудна за автомобила. Ниските температури и солта от пътя могат да нанесат сериозни щети на боята му. Затова не забравяйте да започнете сезона с автомивка. Ако решите да я измиете сами, не забравяйте да добавите сода за хляб към водата за миене, ако колата има силно натрупване на сол. Това ще помогне за неутрализиране на солта и за запазване на боята.

Проверете гумите си

Знаете ли, че можете да спестите от гориво, ако гумите ви се напомпани до препоръчаното от производителя налягане? Простото регулиране на налягането ще направите вашата кола по-способна да пести бензин. Студеният въздух и ледът могат да повлияят на налягането в гумите, така че пролетта е чудесно време да го проверите. Не чакайте, докато гумите станат видимо плоски, за да ги напълните. Проверете ги за износване и не забравяйте да ги подмените, ако износването е прекалено голямо.

Сменете чистачките и течността им

Снегът може да повреди и да износи чистачките на предното стъкло. Новите гумички на чистачките са евтини и лесни за подмяна. Дори няма да е нужно да плащате на някого, който да го направи вместо вас. Също така трябва да се уверите, че сте допълнили течността на чистачките. Така те могат качествено да чистят дъжда и водата от предното стъкло.

Сменете маслото

Редовната смяна на маслото ще осигури дълъг и сигурен живот за вашата кола. Уверете се, че спазвате препоръките на производителя за интервали за смяна на маслото и за вискозитета му. Не забравяйте да смените масления филтър.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!