≡ Menu

Инверторни климатици- предимства и недостатъци

Инверторната технология е свързана с електродвигателите на компресорите. Използва се за управление на скоростта на двигателя на компресора, за да регулира температурата. Разликата от обикновените климатици, е че при стартиране на климатика, компресорът не започва да работи с високи обороти, а ги развива постепенно. Инверторните климатици намалят оборотите си например, когато в стаята температурата е близка до тази, която е зададена от дистанционното.

Предимства

  1. Икономичност- най-евтиният вариант сравнение с други електрически уреди, газ, въглища. Инверторната технология използва по-малко енергия в сравнение с традиционната система.
  2. Безшумна работа- когато сравняваме с обикновените климатици, инверторните работят с по-ниска скорост и компресорът става по-безшумен. Тоест произвежда по-малко шум във вашия дом или офис.
  3. По време на пускането компресорът може да работи с пълна скорост, за да осигури бързо охлаждане на помещението. След като се постигне желаната стайна температура, скоростта на компресора се регулира с помощта на задвижване с променлива честота на базата на необходимото охлаждащо натоварване на помещението.
  4. Енергийна ефективност- при липса на постоянно включване и изключване на компресора, няма пренапрежение или колебания в мощността. Те позволяват поддържане на комфортна температура дори при по-малко консумация на енергия.

Недостатъци

  1. Компонентите на инверторните климатици са по-скъпи. От този факт следва, че и тяхната поддръжка, е скъпа услуга.
  2. Друг недостатък, е ако нямате хубава изолация на вашия дом, тъй като лошата изолация увеличава разходите. Инверторният климатик е енергийно ефективен, когато помещението е правилно изолирано. В противен случай, консумацията на енергия се повишава, заедно с нея и сметките за електричество.
  3. Чрез инверторните климатици можете да постигнете и нежелано повишаване на влажността. Това се получава, когато е избран прекалено мощен климатик за помещението. По този начин климатикът изпълнява чести кратки цикли, за да поддържа желаната стайна температура. Това прави помещението твърде горещо или твърде студено за кратък период от време, но без ефективно овлажняване на въздуха.

За съвет или закупуване можете да се обърнете към фирма Белани 84 в град Пловдив- лидери на пазара с климатични устройства.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!