≡ Menu

Десерти, които може и не може да замразите

Знаете ли, че има редица десерти, които може и не може да замразите? За някои от тях ще поговорим в настоящата статия.

Десерти, които може и не може да замразите

Чудите се, дали може ли да замразите сирене маскарпоне или друг вид десерт? Днес ще ви разкрием някои малки тайни на експертите в сладкарството. Вижте ги:

Може ли да замразите сирене маскарпоне

Маскарпонето е едно от малкото меки сирена, които успешно се замразяват. За целта затворете плътно сиренето в оригиналния му контейнер и след това го опаковайте в пластмасова торба за фризер, за да сведете до минимум риска от изгаряне във фризера.

Размразете замразеното маскарпоне бавно в хладилника и го използвайте в рамките на два месеца. Маскарпонето може да се отдели или да се счупи, след размразяване. Сиренето често може да се спаси, чрез енергично разбъркване, докато е още много студено.

Маскарпонето е универсално сирене, което е подобно на рикотата въпреки, че рикотата обикновено се използва в солени ястия, докато маскарпонето се свързва най-вече с десерти.

Може ли да замразите глазура от крема сирене

Глазурата със сирене може да бъде замразена. И въпреки това, преди тази процедура, тя трябва да бъде измерена, за да се гарантира, че може да бъде адекватно глазирана, през торти или сладкарски изделия, преди замразяване. Затова и, трябва да бъде напълно размразена преди употреба. Най-добре е да не замразявате повторно, след като е изваден веднъж от фризера.

Глазурата трябва да се извади в подходящи торбички за фризер. За да се гарантира, че в тях няма излишен въздух. Пликовете трябва да се притиснат, преди запечатване.

Етикетирането и датирането на пликовете е идеално, така да може лесно да се идентифицира и да не стои във фризера твърде дълго. Глазурата може да се съхранява и в контейнери за хладилно съхранение, покрити с найлоново фолио, за да се предотврати повредата им във фризера.

От полза може да са ви и тези 15 трика, как да запазите храната свежа за по-дълго.

Може ли да замразите фъдж?

Шоколадов фъдж може да е замразен. Веднъж замразен, той има срок на годност около 3 месеца.

Фъджът замръзва най-добре, ако се постави във фризера, а не върху рафтовете на вратата. Фризерите с автоматично размразяване вършат по-добра работа, за да гарантират, че кремът не изсъхва. Фризерните контейнери или тежките торбички за фризер гарантират, че фъджът няма да образува изгаряния от замръзване или ледени кристали.

Съвет: Когато размразявате крем, поставете го в хладилника, за да се размрази. Веднъж размразен, кремът има по-добър вкус и показва повече от оригиналната си кремообразна текстура. Това, при условие, че престои на стайна температура поне 20 минути, преди ядене.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!