≡ Menu

Как да изберем подходящите градински мебели за малък двор

Малкият двор във вашия дом може да бъде добре поддържан и естетически привлекателен не само като го засадите с растения и цветя. Най-добрият начин да превърнете вашия двор в перфектно място за отдих и почивка с безупречен вид са градинските мебели. Според разположението и големината на вашия двор можете да заложите на различни градински мебели, с които да декорирате градината. Вярно е, че градинските мебели са много различни от тези, които всички са свикнали да виждат в къщите.

Защо се нуждаете от градински мебели

Днес в продажба има голям брой модели и цветове градински мебели. Предназначението им се определя от името – градинската мебел се монтира в градината и изпълнява следните функции:

  • осигуряване на удобство и комфорт за собствениците и гостите на къща или вила;
  • визуално разделяне на обекта на отделни зони;
  • допълнение към дизайна на двора и възможност за придаване на индивидуалност.

Градинските мебели са търсени днес, защото качеството им ви позволява да ги използвате дълго време на двора и в къщата. Устойчивостта на външни влияния под формата на температурни промени, валежи и здравина на продукта се считат за важни предимства на градинските мебели.

Видове градински мебели подходящи за малък двор

Елементите за интериор на градината включват: маси, столове, градински люлки, шезлонги, хамаци, дивани, фотьойли, люлеещи се столове, пейки, дивани и други. В зависимост от функционалното предназначение се разграничават следните видове градински мебели: елементи и комплекти за подреждане на интериора в двора на къщата; градинско обзавеждане; универсални модели (могат да се използват както на закрито, така и в градината).

Въз основа на дизайнерските характеристики могат да се разграничат следните модели градински мебели:

  • стационарни мебели – тази категория включва градински интериорни предмети, предназначени за постоянна употреба на едно и също място. Стационарните мебели са монтирани директно върху градината, те са тежки, характеризиращи се с устойчивост на влиянието на околната среда. Стационарните мебели като правило са изработени от здрави, издръжливи, но тежки материали. Най-търсените материали от този вид включват гранит, стомана, бронз, мрамор;
  • преносими мебели – основната характеристика са малките размери и тегло, които ви позволяват да променяте мястото на разполагане без усилия. Маси, дивани и други мобилни градински мебели обикновено са оборудвани с ролки или колела за лесно транспортиране;
  • сгъваемите градински мебели осигуряват допълнително удобство при пренареждане, съхранение, транспортиране и др. Лесно се пренася на всяко място в градината, а за съхранение през зимата изисква минимално пространство. Освен от материала, издръжливостта на този тип мебели зависи от качеството и надеждността на механизмите за сгъване. Те трябва да бъдат изработени от устойчиви, антикорозионни материали.

Напоследък висящите мебели стават все по-популярни. Големи столове, изтъкани от ратан, украсени отвътре с меки възглавници, са окачени на здрави въжета в уединени кътчета на градината, над езера и на други уютни места. Използването им дава изключителен ефект на лекота и комфорт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!