≡ Menu

Лазерна терапия за премахване на вени – иновации в медицината

Разширените вени са смятани просто за козметичен дефект, но реално са нещо много по-сериозно. Те са опасно заболяване, чието подценяване на проблема може да доведе до множество усложнения.

Това състояние на съдовете може да провокира болка в краката, оток, трофични язви, дори да причини кървене. Ето защо, след като откриете венозна мрежа на краката си, трябва да посетите на специалиста възможно най-скоро и да последвате предписаното лечение.

Лазерна терапия и лазерна апаратура за епилация – същност и ползи

Разширените вени са често срещано заболяване. От него страдат 67% от жените. Тази патология се развива в резултат на влиянието на много фактори, основните причини за развитието са: наднормено тегло; наследственост; работа, която изисква дълъг престой на крака или заседяване.

Сред модерните методи за лечение на разширени вени е лазерна терапия. С тази техника се прилага термичното действие на лазера върху увредените вени. При прилагането на такава терапевтична процедура се наблюдава склероза в стената на вената, поради това действие, лезиите се елиминират напълно.

Болестта се развива в няколко етапа, но избавянето от тях може да стане в начална фаза. Спасението е лазер.

Основната цел на метода на лечение е да нормализира притока на кръв през съдовете и да елиминира външните прояви на болестта. Според експерти, колкото по-рано се приложи лазерната операция, толкова по-голям ще бъде резултатът.

Въпреки популярността на лазерната терапия не се назначава на всички.

Показания при лечение на вени: патологично подкожно разширение на вените, независимо от провокатора; разширяване на кръвоносните съдове, предизвикващо отток и възпаления на краката; трофични промени в меките части; изострен тромбофлебит.

Процедура по лазерно отстраняване на разширени вени

Премахването на вените с лазер се счита за революция в превенцията и изключва нуждата от хирургическа интервенция. Процедурата трае 40 минути, след което не се налага рехабилитационен период, пациентът незабавно се прибира у дома и може да продължи обичайната си дейност. Лазерът, използван при лечението на разширени вени е лъч светлина. Той е насочен към повредените стени на съдовете, в резултат на това действие се появява “запояване”. Това лазерно действие води до затваряне на вената, така че патологичната й експанзия изчезва. Лазерът има много деликатен и селективен ефект, без да вреди на тъканта около засегнатата вена. За разлика от хирургичния метод за лечение на разширени вени, увредената вена “се изключва”, тя престава да изпълнява функциите си, но няма нужда да бъде отстранена. Всички манипулации се правят, чрез пробиване на кожата с тънка игла. Лазерната операция се извършва с помощта на най-новите технологии – устройство с вълна 810 нанометра. Преди лечението с облъчване с лазер се провежда сканиране на долните крайници, както и въз основа на индивидуален план за всеки пациент. В този случай специалистът взема предвид характеристиките на тялото на пациента и хода на заболяването.

Ако разширените вените се лекуват с лазерна терапия, няма нужда от дълъг период по възстановяване на пациента. Това са основните предимства на техниката.

В световната практика на медицината, лазерното лечение на вени се ползва успешно повече от 10 години. Този метод е избран не само от специалисти, но и от самите пациенти.

Лазерната терапия на вени е най-безопасният метод, при който неблагоприятните последствия и усложнения са изключително редки.

Процедурата е противопоказана в случаи на: бременност; невъзможност за самостоятелно движение; период на лактация; обостряне на тромбофлебит; прекомерна “крехкост” на вените; наличие на тромби; коагулопатия; онкологични заболявания; тежката патология на някои вътрешните органи.

С правилно избрана процедура може да се избегне появата на неприятни последици от отстраняването на лазерните вени.

Важно е всеки да наблюдава здравето си и ако е необходимо, своевременно да предприема превантивни мерки. Разширените вени не са само козметичен проблем, но и опасно заболяване.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!