≡ Menu

Какво още трябва да знаете за изолацията

Не пробивайте с бургия в изолацията

Най-добрият съвет за прекарване на кабели през изолацията е “Избягвайте го, ако можете.” Винаги има възможност да увредите парната бариера или изолацията, оставяйки студени места в стената. Ако трябва да прекарвате жици през външните стени, най-добрият съвет е да избягвате въртенето на бургии, докато не направите твърд контакт с дървото, което планирате да пробиете. Ако започнете да пробивате твърде рано, ще намотаете голяма топка от изолацията върху бургията. Това ще направи изваждането и трудно, ако не и невъзможно.

Отстранете власинките

След пробиване с бормашина навсякъде се разхвърчат дребни власинки от изолацията. С лепкава ролка минете по всяка повърхност, която е била изложена при пробиването и оберете онези гадни изолационни влакна от кожата и дрехите ви, защото в противен случай може да усетите неприятен сърбеж.

Изолирайте тръбите

Кондензацията, капеща от студените тръби, може да допринесе за проблеми с водата в сутерена. Покрийте тръбите за студена вода с изолация от пяна, за да спрете кондензацията. Изолацията с пяна е евтина и лесна за рязане с ножици.

Изолирайте стените

Изолирайте външните стени, за да предотвратите кондензация. При студен климат изолираните стени на сутерена пестят също енергия и намаляват сметката за отопление. Но не покривайте стените с изолация, ако водата влиза отвън; просто ще създадете потенциален проблем с плесента.

Запечатайте гредите

Неизолираните греди са причина за големи загуби на енергия. Време е да ги изолирате и да уплътните около ръбовете им. Една от възможностите е да ги запечатате с твърда изолация. Препоръчваме минимум 2-инчов екструдиран полистирол, но вижте какви са изискванията. Ако имате трион, използвайте го, за да режете ленти, равни на ширината на гредите. След това използвайте трион с фини зъби, нож за рязане или трион за срязване под ъгъл, за да намалите дължината на лентите. Попълнете малките дупки със смола, а по-големите с разширяваща се пулверизирана пяна.

Най- добре да използвате консултация със професионалисти, преди да сте направили конкретен избор на изолация или начин за слагането и.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!