≡ Menu

Как да направим правилния избор за агенция на недвижими имоти

Да направим избор на подходяща агенция за недвижими имоти не е лесна работа. Този избор трябва да бъде направен внимателно, тъй като от него зависи колко време ще ви трябва да купите апартамент или къща. Също така, комуникацията с брокера трябва да бъде лесна, да съвпаднете като характери и да си имат взаимно доверие.

Ако сте решили да купувате или продавате къща или апартамент в населено място, където има висока конкуренция, то със сигурност ви трябва опитна агенция която се занимава с недвижими имоти. Можете просто да отидете в града и да поразпитате какво се предлага. Мнението на месните хора донякъде ще ви ориентира в точната посока. Същото можете да го направите и в Интернет.

Съществуват и някои ключови моменти, когато става въпрос за избор на агенция на недвижими имоти:

  1. Трябва да знаете с какви имоти се занимава дадената агенция. Има много агенции, които са се ориентирали към продажба само на един тип имоти. По-големите обаче се занимават с различни имоти и това би ви било от полза. Обикновено тези агенции специализират своите брокери. Едни брокери могат да са специализирани в наеми а, други само в продажби, трети пък със земеделска земя. Дългогодишният опит на брокера в дадена сфера определено би ви гарантирал по-бързо намиране на това, което търсите.
  2. Друго много важен фактор е и репутацията на дадена агенция. Ако тя има само един офис, възможно е да става въпрос за нова и неопитна фирма. Но ако офисите два или повече, то тогава става въпрос за агенция, която се развива добре, харесвана е от хората и определено е търсена, както от продавачи, така и от купувачи.
  3. Следващият важен фактор е комисионната, която ще поиска дадения брокер. Не разчитайте на агенции, които биха предложили нереални комисионни. Много често тези агенции просто разчитат на някой да се хване на неизгодните предложения. Истинските професионалисти биха предложили комисионни, които да съобразени със закона и с работата си да привличат повече клиенти.
  4. Присъствието на дадената агенция на пазара е много важно, тъй като по този начин можете да разберете дали тя е успешна или не. Агенцията има ли хубав уеб сайт, на който можете да видите актуални оферти? Има ли имейл, скайп или телефон, на който можете да се свържете по всяко време и да зададете своите въпроси? За една агенция е важно да може да обгрижва своите клиенти по всяко време, за да могат те да останат доволни.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!