≡ Menu

Основни правила за избор на климатик за апартамент

Изборът на климатик за жилищно пространство за много хора създава проблем. Някои купувачи нямат представа, на кой производител да отдадат предпочитание, други – на кой модел да се спрат, други не разбират допълнителните функции.

За да бъде оптимален избор на климатикът и напълно да отговаря на очакванията, подготвихме обширен и информативен преглед. Надяваме се, че ще намерите полезна информация.

Правила за избор на климатик

Преди да купите климатична система, трябва да определите колко мощна и функционална технология ви е необходима. Това ще определи необходимостта от избор в полза на определен модел за кондициониране.

Трябва да се съсредоточите върху броя и обема на помещенията, които се нуждаят от климатизация, както и самите климатици. Те се различават по:

Цена – има няколко ценови категории – първокласни, средни и бюджетни сегменти.

Модел – в апартаментите най-често се инсталират сплит и мулти-сплит системи, както и канали, касети, стени и подови климатици.

Ел. мощност – колкото по-голяма е стаята, толкова по-мощен е климатикът. Изборът в полза на подовите климатици и евтините бюджетни опции е оправдан само ако помещението е малко.

Всеки модел, представен на пазара, има своите предимства и характеристики, но има някои характеристики на категориите, въз основа на които можете да направите своя избор.

Видове климатици – предимства

Мобилна климатизация. Това е най-простият вид оборудване. Не изисква специална инсталация и може да се използва за климатизация на малки помещения. От него не бива да се очакват специални чудеса, но конвенционален климатик в апартамента е идеален за случая.

Минуси. Висока цена, минимална мощност. Работата на климатика може да бъде намалена.

Стенен климатик – това е най-добрият вариант. Настанявайки се в апартамента, той може да осигури необходимия комфорт и много допълнителни предимства. Климатикът може да се почиства и йонизира въздуха, ефективно да се бори с вируси, да унищожава алергени.

Мулти-сплит система на климатик – по своята същност това е по-добра версия на предишния климатик. Изборът в негова полза е оправдан, когато е необходимо да се осигури климатизация на няколко стаи в апартамента с една външна единица.

Тази опция е оправдана както по отношение на разходите, така и по отношение на функционалността. По-изгодно е например да купите една висококачествена хиперинверторен климатик, отколкото няколко с по-нисък бюджет. Техниката на висока ценова категория е икономична, практична, функционална и не произвежда озон.

Канален климатик с касета – това е добър избор в редица случаи. Осигурява почистване, регулира температурата на въздуха, създава удобен микроклимат в стаята. Този тип климатична система ще бъде подходяща за монтаж по време на ремонт. В други случаи инсталацията може сериозно да повреди съществуващия интериор. Следователно не е полезно да се правят такива жертви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!