≡ Menu

Стилни шкафове за баня

След като е минал отдавна очакваният и планиран ремонт на банята, настава време да помислите за интериора на помещението. Отдавна оборудването на жилището не е само необходимост и самоцел. То е проява на вкус, усет към детайлите и практичност. Ако желаете да превърнете Вашата баня в наистина ефективно и красиво помещение, не трябва да подхождате лекомислено към отделните детайли от нейното обзавеждане.

Първата стъпка е избирането на подходящи плочки и осъвременяване на съществуващата ВиК система. Това е трудоемката и особено важна част от оборудването на банята или мокрото помещение. Следва поставянето на санитарната керамика и ел. уреди – обикновен или проточен бойлер, вентилатор, лира и осветителни тела.
Тогава идва ред на едно от най-емблематичните и запомнящи се неща в банята – шкафчетата. Те могат да бъдат горни и долни, в зависимост от тяхното предназначение. Има потребители, които предпочитат поставянето само на шкаф под мивка. Това е обяснимо, предвид неговата по-голяма практичност и ефективност. Долният шкаф е предназначен за укрепване на мивката и смесители. Но в него могат да бъдат съхранявани аксесоари, препарати и др. пособия. От особено значение е видът на долния шкаф за мивка. Той може да бъде стоящ – с монтирани на него крачета, които се регулират допълнително. Благодарение на тях може да се определя височината, на която е поставен шкафът. Присъствието на подпорни крачета позволява лесното почистване в пространството под мивката, както и удобното преместване на водоустойчивата мебел. Висящите или окачени шкафове осигуряват впечатляващ дизайн и стил в банята или мокрото помещение. Те създават ергономичност и допълват интериора, вписвайки се чудесно с формата и цветовете на санитарната керамика и плочките.

Окачените шкафове се предлагат в различни дизайни, цветове и характеристики. Могат да бъдат оборудвани с огледала, влагоустойчиво осветление, етажерки, вратички и дори сензорен панел. При наличието на по-малко пространство в банята, монтирането на горен шкаф ще Ви спести от неудобството при съхранението на аксесоари, четки, козметика и др.
Мебелите за баня се изработват от три основни материала – ПВЦ, МДФ и ПДЧ. Най-стилни и запомнящи се са шкафовете за баня, произведени от поливинилхлорид или дървесина с влагоустойчиво покритие. В последните години се забелязва завръщане на интереса към мебелите за баня от МДф, което се дължи на тяхно  естественото излъчване, характеристики  и дизайн. Повечето дизайнерски шкафове се изработват от дървесина с влагоустойчива дървесина, гарантирайки съвременния и стилен дизайн на помещенията, където са поставени.
Качественото оборудване на банята ще ви осигури невероятен комфорт, самочувствие и не на последно място – дълготрайност. Това са неща, които се отплащат с течение на времето, без значение от сумата, която сте инвестирали в качествени шкафове за баня.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!