≡ Menu

Няколко полезни съвета при търсене на работа

Всеки нов проект винаги плаши със своите рискове, но погледнете го от друга страна – той отваря и отлични перспективи. В една динамично развиваща се компания е лесно да се направи кариера. Но трябва да внимавате с избора. Преди да се съгласите да работите там, оценете реалността обективно.

Вътрешните правила

Ако по време на интервюто сте забелязали, че поведението на шефовете не ви харесва, не харесвате вътрешните правила, тогава не трябва да се съгласявате да работите там. Може би ще бъде възможно да примирите, но то ще е само за кратко време. След това нежеланието ви за работа на такова място ще надделее и ще се отрази на резултатите ви. В крайна сметка отново ще започнете търсене на работа.

Отчитайте слабите си страни

Всеки има неуспехи в кариерата си и трябва да можете обективно да идентифицирате своите слабости. Обвиняването на другите за вашите проблеми е последното, което ви трябва. Първо трябва да огледате внимателно собствените си грешки. Възможно е именно те да са били в основата на провала ви. Преценете какво точно пречи на успеха ви.

Не говорете лошо за бившите си колеги

Понякога на интервю за работа могат да ви попитат за вашето мнение за предишната месторабота и бившите ви колеги. Не говорете лошо за тях, дори и да го заслужават. Просто не си струва. Новият шеф няма да хареса такова поведение и е много вероятно да ви откаже работа. Едва ли някой би искал да говорят по този начин и за него на по-късен етап.

Докажете успехите си факти

Когато говорите за своите успехи, използвайте факти. Дори и ако имате много постижения, които могат да бъдат проверени, ако ги докажете неоспоримо, печелите. Това ще е ясен сигнал за новия работодател, че кандидатът знае стойността си. Но в никакъв случай не бързайте да се хвалите. Напротив, споменете за вашите успехи като отговор на конкретен въпрос или като част от разказ, свързан със спецификата на предишната работа. В противен случай изброяването на вашите успехи ще изглежда като самохвалство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!