≡ Menu

Щорите – стилен вариант за прозорците и за вратите във Вашия дом

Популярността им нараства през последните години, тъй като все повече хора избират щорите пред завеси и пердета. Лесно е да се отговори на въпроса защо – не само, че те много добре допълват декора на всеки дом, но и осигуряват пълен контрол над количеството светлина, което да навлиза в него. Освен това Ви позволяват да поддържате дома си топъл през зимата и прохладен през лятото.

Как да изберете подходящи щори

От ролетни през вертикали до венециански модели, има много опции, от които да избирате. За да се ориентирате по-лесно, вземете под внимание тези съвети споделените от експертите в търговията с щори, когато тръгнете на пазар за щори за Вашия дом:

  • Размер на прозореца / вратата: Ако търсите щора за покриване на голям прозорец или врата, помислете за вертикални модели, тъй като те се окачват отстрани, а не в горната част на прозореца. По този начин не ограничават достъпа до вратата. Вертикалните щори се предлагат в различни цветове и материали, така че можете да подберете правилния стил за Вашия дом. За по-малки пространства ще видите, че венецианската щора е по-подходяща.
  • Декор: Стилът на Вашите щори трябва да съответства на цялостния декора в дома Ви. Например, ако той е обзаведен с мебели от естествено дърво, венецианските щори ще паснат чудесно, но ако е с по-модерен и семпъл вид, алуминиевите модели са по-добрата възможност. Ако пък предпочитате съвременния външен вид – ролетната щора е интелигентна опция, която без усилие допълва най-новите тенденции в интериорния дизайн.
  • Предназначение: Различни видове щори спокойно могат да се ползват за различни цели. Ако поверителността е най-важна за Вас, вертикалната щора е удачен избор, защото осигурява дискретност и едновременно с това пропуска достатъчно количество светлина. Ако пък искате максимално да блокирате светлината, за да предпазите мебелите от вредните ултравиолетови лъчи, ролетните щори са добър вариант.

Щорите са универсално решение за всеки прозорец или врата в дома, и пасват добре на всеки стил. Имайте предвид, че магазините предлага варианти за поръчкови модели, направени така, че да отговарят на Вашите индивидуални изисквания и нужди.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!