≡ Menu

Основни грешки в декорацията на банята

Кои са основните грешки в декорацията на банята

Много хора често грешат, когато се опитват да реализират различни идеи при оформление на дизайна на банята. В резултат на това цялостният външен вид и атмосфера могат да пострадат доста. Затова предварително вижте най-популярните грешки и идеи за това как можете да ги избегнете.

Липса на внимателно планиране

Ако разположението на елементите не е планирано правилно, това ще доведе до много неудобства. Проблемът е особено остър, когато се касае за малка баня. Ето защо се препоръчва да се помисли за запълването на пространството до всеки дребен детайл. Това ще ви позволи да вземете предвид всички проблеми и да изберете най-рационалното място за всеки елемент.

Липса на защитни прегради

Необходимостта от защитна завеса може да отпадне само ако има душ кабина. В противен случай, при комбинираната опция, съседните повърхности ще бъдат постоянно заливани с вода. Това означава само едно – редовно да отделяте време за почистване. Ако не разполагате с толкова време, използвайте специална завеса, която ефективно да предпазва пространството от водата.

Хлъзгаво подово покритие

Когато избират правилното покритие за пода, доста от хората забравят, че основният критерий не е дизайнът, а наличието на противоплъзгащо покритие. Някои хора решават да поставят лъскав, напълно гладък материал. Така, когато водата попадне върху него, подът се превръща в пързалка. Такива грешки могат да доведат до сериозни инциденти. Ето защо, когато купувате подови плочки за банята, уверете се, че имат покритие от специално противоплъзгащо съединение, което прави повърхността им малко по- груба. Оставете лъскавото покритие за стените.

Слабо осветление

В банята трябва да има силна светлина. Използването на осветителни тела с приглушена светлина е грешка. Понякога хората инсталират само един източник на светлина, пренебрегвайки допълнителните опции, което води до формирането на мрачна и тягостна атмосфера. Освен основната лампа на тавана, се нуждаете и от други осветителни тела – около огледалото и в другите зони.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!