≡ Menu

Образователни играчки – 4 ползи за развитието на детето

Не е важно количеството, а качеството. Същото важи и за играчките – не е задължително детето ви да бъде затрупано с играчки, за да расте здраво и щастливо. Нужни са му онези, които ще подпомогнат безпроблемното му развитие. Кои са те?

Наричат се образователни играчки и помагат на малкото човече да научава нови и интересни неща за заобикалящия го свят. Какви са ползите от това детето ви да играе с образователни играчки, а не със стандартните плюшени, гумени и пластмасови?

Ползи от играта с образователни играчки:

Или Как да играеш, за да знаеш!

Освен съня, храненето и общуването важна роля за развитието на детето имат и неговите играчки. С тяхна помощ то опознава света, учи се на полезни умения и развива своята креативност. Защо да изберете образователни играчки за вашето дете – ето ви няколко причини:

1. Развиват въображението

Интерактивни или не, образователните играчки дават възможност на детето само да води процеса на игра. Това отключва творческия му потенциал и му помага да развие своята личност от ранна детска възраст. За най-подходящите образователни играчки за възрастта на вашето дете – допирайте се до нас – най-качествените образователни играчки от естествени материали.

2. Стимулират сетивата на детето

Пъстри, интересни и грабващи окото играчки поглъщат детското внимание и му помагат да различава цветове, форми, дори материали. Доказано е, че използването на образователни играчки от ранна детска възраст развива детските сетива.

3. Развиват различни умения и създават причинно-следствени връзки

Когато играе с образователни играчки, вашето дете открива как се случват нещата в живота. От личните си преживявания сме научени на повечето неща в живота. Тоест, опитът е този, който ни води до важни заключения. Същото е и с играта при децата – с подходящата играчка те преоткриват света. Разбират, че за да се съберат купчетата в кутията, трябва да са подредени по форма. Така се учат на последователност и аналитичност – качества, които ще са им от полза за бъдещето им развитие като личности.

4. Помагат при усъвършенстването на фината моторика

Фината моторика играе важна роля в развитието. Колкото по-рано започне да се стимулира, толкова по-бързо вашето дете ще се научи да хваща добре различни предмети, да държи моливите, а след време и да пише старателно.

Доверете се на нас за развитието на вашето дете! Защото играта е първата стъпка при навлизането в света!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!