≡ Menu

Как да изберете декоративни профили

Декоративните профили са детайли, които се монтират на горната част на вътрешните стени. Те позволяват плавен и естетичен преход между тавана и стената, но също така служат и като акцент, внасящ елегантност и стил в интериора. Когато избирате декоративни профили от нас, погледнете отвъд дизайна и цвета им, за да намерите перфектния модел, който да завърши по красив начин Вашето пространство.

Височина

Много дебелите декоративни профили могат да направят помещенията с нисък таван да изглеждат още по-ниски. От друга страна, прекалено тесните модели може лесно да се загубят в просторни помещения с високи тавани. Намерете баланса, като съобразите модела на декоративните профили с височината на тавана в стаята.

Ако не харесвате ниските си тавани, използвайте декоративни профили, които изпъкват, спрямо тавана, за да изглежда той по-висок, давайки илюзия за по-голямо пространство.

Смесвайте и комбинирайте

Не се примирявайте с това, което ще намерите по магазините, когато пазарувате декоративни профили. Вместо това, смесете и съпоставете различни стилове и модели, за да създадете своя собствена уникална облицовка. Комбинирайте дебели и тънки декоративни профили, корнизи, первази, и други декоративни елементи, за да създадете уникален интериорен дизайн, подходящ за Вашия дом.

Материали

Декоративните профили се предлагат в голямо разнообразие от материали, за да отговарят на всяка стая. Традиционната твърда дървесина е най-скъпият вариант. Изберете този материал, ако искате да изложите красотата на дървото, и го завършете, като го покриете с лак. Композитните декоративни профили, направени от винил или пластмаса, са достъпна алтернатива на дървесината. Тези материали са устойчиви на гниене и вредители, а има и модели, имитиращи дърво. Преди да купите избраните декоративни профили, вижте мостра на живо, за да сте сигурни, че наистина Ви харесват. Попитайте за възможностите за довършителни работи, тъй като не всички повърхности могат да бъдат боядисани или оцветени.

Поддръжка

Имайте предвид, че някои декоративни профили ще събират повече прах и ще изискват по-често почистване от други. Високо текстурираните модели могат да бъдат трудни за поддръжка, докато простите форми и линии могат да са лесни за почистване.

Профили

Набиващите се на очи, драматични декоративни профили могат да изглеждат нелепо в неподходяща обстановка. Ако останалата част от Вашия дом се отличава с модерен декор, придържайте се към елегантни, прости модели, за да допълните сегашния си стил. И все пак не се страхувайте да изберете по-сложни дизайни, ако съответстват на настроението на стаята.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!