≡ Menu

Как да изберем подходяща образователна играчка за нашето бебче?

Играта не е само за забавление, особено за нашите деца. Времето прекарано в игра е така жизненоважно, че дори “Обществото на Обединените Нации”  го е определило като неизменно право за всяко дете. Чрез игра децата развиват когнитивния и физическия си потенциал, докато неусетно прекарват часове в забавление – перфектни обстоятелства.

За съжаление днес, особено с развитието на мобилните телефони, децата си играят по-малко и гледат безучастно в екрана повече. Съвсем разбираемо е, че децата първо трябва да учат, после да си играят, било то и с мобилни телефони, но играта с образователна играчка комбинира важните аспекти на ученето и забавлението в едно. Неслучайно толкова много родители търсят образователни играчки за децата си.

В следващите редове сме подбрали съвети, с които вие да изберете подходящата образователна играчка. Надяваме се да ви улесним в избора ви, както с този текст тук, така и с огромния ни избор от образователни играчки.

Всички твърдят, че техните играчки са точно това, от което се нуждае вашето дете, за да развие когнитивните си умения, и някои ще са прави, но доста няма да са. Понякога най-простата играчка, като двустранна дървена дъска за писане с тебешири и маркер, като тази тук е напълно достатъчна на вашето дете да развие фантазията и желанието си за знания. Когато избирате играчка, обърнете внимание на следното:

Търсете играчка без дисплей

Статистиката сочи, че деца до 8-годишна възраст прекарват най-малко по 2 часа пред екран на телефон, таблет или лаптоп. Това е повече от достатъчно, нека играчките им провокират нещо друго у тях. Защо не, китара Rock’N Roll, с която ще разберат колко е сложна и същевременно красива музиката?

Изберете играчка, която има различни приложения.
Децата се разсейват лесно, затова, избирайки образователна играчка, търсете такава, с която могат да си играя в различни ситуации и по различен начин. Блокчета Lego са идеални.

Не забравяйте такава, която стимулира креативността.
Разбира се, образователни играчки, които учат вашето хлапе на математика, физика, история и химия са страхотни, но тези, които развиват въображението и го провокират да открива отговор, когато няма очевиден такъв – тези са задължителни.

Съобразете се с интересите му.
Ако вашата малка принцеса не може да откъсне очи от телевизора, когато дават Маша и Мечока, то тогава, детска кухня, с ликовете на любите й герой, ще я провокира за дълги часове образователна и развлекателна игра.

Търсете играчка за много души.

Играта сам е важна, но тази с приятели е толкова по-забавна и, разбира се, полезна за развитието на социалните умения. Потърсете играчка, която може да бъде споделена с другите, като детска игра улови мишока.

Няма по-голямо щастие за родителя, от това да вижда как детето му расте и учи, затова изберете образователна играчка и нека то да се учи, докато си играе. Надяваме се да сме ви помогнали в избора на образователна и занимателна играчка.

В сайта може да откриете всичко това, че даже и повече!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!