≡ Menu

Как да изберем идеалната зимна шейна?

Чувстваш го още в първите моменти, след като се събудиш – навън някак си е по-тихо, по-светло, по-чисто. Дори още не си видял през прозореца, но знаеш подсъзнателно, че навън е зима и всичко е в сняг. Когато този ден дойде, а той идва всяка година по няколко пъти, тогава е време за зимни забавления. А любимото на повечето деца винаги е било да се возят на шейна, докато мама или тате ги дърпат. В парка, до магазина, че дори напът за детската градина – вашето мъниче ще се радва искрено, ако е възседнало своята любима шейна и се пързаля по снега.

Почти всяко семейство има по една зимна шейна, която, дори и леко счупена, е реликва, защото с нея са се създали неповторими и незабравими моменти от семейната история. Спускането с шейни е зимен ритуал – винаги, където има хълмче и достатъчно сняг, ще намерите няколко усмихнати лица да се спускат и качват, спускат и качват със своята шейна.

Изборът на шейна не е труден, но трябва да се съобразите с някои неща, като:

Колко голямо е вашето хлапе.
Не искате да вземете шейна чук и гек, като тази тук и да се окаже, че вашето мъниче още е прекалено малко, за да управлява само шейната. Ако му взимате първата индивидуална шейна, Zigi Zet е перфектният избор, защото, хем ще се научи да държи кормилото, хем, когато се умори да я бута само, вие може да поемете въжето, за да продължи разходката.

Колко удобна за носене ще бъде

Почти всичко може да е шейна, като обикновен найлон например, но със сигурност забавлението с пластмасова шейна с дръжки ще е по-голямо. Има моменти, когато не може да вземете голямата шейна с вас, но това съвсем не означава да не вземете никаква. Малка и компактна кръгла детска шейна или лопата за пързаляне са леки и удобни за пренасяне, дори в самолет.

Колко безопасна ще бъде

Доста от шейните се управляват само с тяло – накланяте се надясно и шейната бавно започва да завива надясно. Било то и стандарт за повечето шейни, далеч не означава, че вие не може да изберете шейна, която освен, че има кормила и завива, има и спирачки и спира, като тази тук. По-големите деца не искат само да седят и да се пързалят, те искат контрол върху шейната, точно както е с колелото.

Оставаме избора на шейна на вас от тук нататък, но ви съветваме да го облечете подобаващо и ако то вече е голямо и скоростта, с която се спуска никак не е малка, може да помислите и за каска.

Всички тези шейни може да откриете в сайта.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!