≡ Menu

Какво трябва да знаем за млечните зъби?

В тази статия подробно ще разгледаме кога никнат млечните зъби, кога ги замества постоянните зъби и някои важни съвети за по-плавен процес от стоматолозите.

Съветите на зъболекарите от Благоевград

Добрите зъболекари в Благоевград, съветват да оставим процеса да се случва самостоятелно, но да го наблюдаваме и да имаме едно наум, ако се появи температура или други странични ефекти.
Начинът и по кое време никнат зъбите зависи от много фактори, като генетика, климат, храна, състоянието на водата, която детето пие и т.н. За човек наличието на 28 до 32 зъба се счита за норма, от които 8-12 са постоянни, когато се появят, а останалите 20 първоначално са млечни и впоследствие се заменят с местни.

В повечето случаи 2-годишно дете вече има двадесет млечни зъба. Към около 5-годишна възраст започва процесът на заместване на млечните зъби с постоянни. Млечните зъби се разпределят по горната и долната челюст, както следва: в центъра на всеки има четири резци, които са оформени от двете страни от един кучешки зъб и два кътника следват всяко кучешко.

Млечните зъби в самото начало нямат пропуски

Но преди млечните зъби да започнат да се променят за постоянно разстояние между тях. Това е необходимо, за да могат да се поберат постоянните зъби, тъй като те са по-големи от млечните. В същото време корените на млечните зъби се подготвят за последваща загуба.

Времето за поява на зъбите е както следва: на шест до седем месеца – 2 долни резци; на осем до девет месеца – 2 горни резци; на десет месеца – 2 горни странични резци, след година – 2 долни странични резци; първите молари – около година – тринадесет месеца, кучешките – на седемнадесет до деветнадесет месеца, вторите молари – на двадесет и един месеца – две години. Най-често децата на 2 години вече имат двадесет млечни зъба.
Посоченото по-горе време за поява на зъби е средно и относително. Ето защо е важно да се знае, че появата на зъби шест месеца по-рано или по-късно от тези норми също е нормална. Ако последователността на изригването е леко ненормална, това не означава, че детето е болно.
И накрая, бих искал да отбележа, че е невъзможно да се повлияе на времето и последователността на появата на зъбите с помощта на лекарства.

Съществува и формула за приблизително изчисляване на броя на млечните зъби при дете. Коефициент, равен на четири, се изважда от броя на месеците на детето. Полученият брой е приблизителният брой зъби в дадена възраст.

Възможно е да се определи, че детето никне на зъби по следните симптоми:

• детето става по-капризно, плаче по-често от обикновено;
• детето активно се опитва да влачи в устата и да гризе околните предмети;
• слюноотделянето става много силно;
• венците се подуват;
• леко повишаване на температурата.

Мит е идеята, че никненето на зъби е придружено от повишаване на температурата над 38,5 градуса. Тази температура говори за възпалителен процес в организма, който протича паралелно с никненето на зъби. В такава ситуация трябва да се обадите на лекар.

Обмислете допълнителни начини, по които можете да облекчите болезнените усещания при никнене на зъби:

• Предложете на детето си закупено от магазина охладено прорезывател
• използвайте анестетични гелове или капки, които се продават в аптеката;
• уверете се, че детето получава достатъчно калций и витамин D;
• поглаждайки венците на бебето с предварително измития си пръст.

Ето и други съображения:

Изберете между лекарства с рецепта (за акне или розацея) ИЛИ ексфолиативни процедури (като AHA / BHA подложки, пилинг или детоксикиращи маски). Ако използвате и двете в една и съща нощ, значително увеличавате риска от дразнене на кожата си.
Не използвайте ретинолови кремове (без рецепта или по рецепта) в същата нощ като ексфолиативни процедури.
Ексфолиативни лечения: Използвайте ги пестеливо, един до три пъти седмично.

СТЪПКА 5: ОВЛАЖНЯВАЩ ИЛИ НОЩЕН КРЕМ.
Някои хора използват един и същ овлажнител за ден и нощ. Нощните овлажнители или нощни кремове обаче обикновено са по-дебели и по-тежки и са проектирани да се абсорбират в продължение на няколко часа.
Овлажнителят, особено по-тежкият, използван през нощта, създава защитно покритие върху кожата, за да предотврати изпаряването на водата, докато спите.

Времето също е важно

Освен реда на нанасяне, някои експерти смятат, че е важно да се вземе предвид и времето, необходимо на кожата ви да абсорбира вашите продукти. Тъй като обаче повечето от нас често бързат да стигнат някъде, разбира, че това не винаги е възможно. Съвет? Опростете рутинната си грижа за кожата.

Още един съвет? Слушайте кожата си. Не забравяйте, че сте уникални и че никой друг няма вашата кожа. Без значение какво казват експертите, важно е да намерите това, което работи за вас и винаги да бъдете добри към кожата си.

Може да не искате да използвате толкова много стъпки, за да е здрава кожата ви?

Ние сме тук за да се грижи за кожата ви с иновативни и професионални устройства за грижа за кожата на лицето, като това ще ви спести 90% от продуктите за грижа за лицето, като в същото време кожата на лицето ви ще бъде напълно здрава, красива и далеч от всякакви възпаления.
Може да научите как ние ще ви помогнем в сайта ни или като потърсите в google или социалните мрежи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!