≡ Menu

Електропастири в помощ на фермерите

Ако имате ферма и сте животновъд, то със сигурност, знаете колко трудно е да опазите животните от бягство. Изкарването на добитъка на паша може да Ви отнеме десетки часове, за да прибирате кравите, овцете или козите и да ги пазите да не избягат. Решението се нарича електропастири и за тях ще стане дума в тази статия. Това са онези устройства, които захранват огради и въжета с ток, а когато животното има съприкосновение с ограждението, получава електрошок, за да се върне обратно.

Едно е сигурно, и то е, че електропастирите са разрешени и не могат да убият добитъка. Те служат за контрол на стадото като му влияят психологически и го държат в точното място за паша. Животновъдите имат собствени имоти, където пускат животните да пасат, но много често те хващат друга посока, което принуждава пастира да тича сред тях с тоягата и да ги връща. Благодарение на новите електропастири с енергизатор, изолатор и ограда, това вече не се налага, тъй като оградите не само ще стопират животните, но и ще ги приучат да пасат на дадено място.

Имайте предвид, че при покупката на електропастир, е нужно да се съобразите с неговата мощност, размер на оградата, както и изолацията, която ще повиши производителността на даденото устройство. Не е все едно, каква е марката на техниката. Направете проучване, преди да инвестирате в тези иновативни и толкова полезни съоръжения за фермите ви. Само по този начин ще си гарантирате високо качество, възможност за монтаж и дългосрочна гаранция.

И в края на нашата статия, искаме да отправим един апел. Ако не се справяте сами с монтажа на електропастира, то тогава потърсете съдействие от фирмата, от която сте го закупили. В много случаи тя ще Ви предложи съдействие безплатно или на ниска цена. Това ще Ви спести много усилия, особено ако никога не сте имали достъп до електропастири към актуалния момент.

В обобщение

По-горе обяснихме, какво значи електропастир. Разгледахме неговите технически характеристики и особености. Надяваме се, че това устройство ще бъде ваш верен помощник, когато искате да въведете нужната дисциплина в стадата Ви с животни. Искрено ще се радваме, ако съветите ни са били полезни и Ви пожелаваме успехи. Ако пък имате някакви допълнителни въпроси, то не се колебайте да ги зададете на оторизираните фирми за продажба на електропастири в България.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!