≡ Menu

Seo оптимизация

Най-лесните и ефективни начини за Seo Оптимизация на Търсачките Google и Yahoo са като се спазват правилата на съответните търсачки и следвате някои прости правила.

seo оптимизация

seo оптимизация

Можете да получите страхотни позиции от една добра seo оптимизация за търсачките, като следвате тези прости техники и се фокусирате върху създаването на един сайт за обикновения човек. Споделям тази информация с вас днес, защото постоянно виждам програми, които да помогнат за seo оптимизация на търсачките и по-доброто ви позициониране, лично аз смятам, че повечето от тях не са особено ефективни.

seo оптимизация на сайт

seo оптимизация на сайт

Пример за такива програми, с които аз не си губя времето, са многото такива за link building. Въпреки факта, че линк building е много важен, моето предложение е просто да оставите inbound линковете да се появят по естествен път. Ако имате добър уеб-сайт, тогава хората ще се свързват с вас. Също така, ако имате възможност да направите проста affiliate програма, тогава дори много повече хора ще се свързват с вас и така се постига натурална seo оптимизация.

На скоро четох статия, в която се споменаваше как някои уеб сайтове на 7 или по-висока позиция в търсачката на Google, ви позволяват да им платите хиляди долари за да предоставят линк към вашият сайт. Мога да кажа само, това не е за мен! Надявайте се това да не се разбере. Ако не сте чули, може да има сериозни последствия за сайтове, които предоставят или закупуват позиции по този начин.

seo оптимизация на сайтове

seo оптимизация на сайтове

Та, искам да покрия няколко неща, които можете да направите, за да получите лесна и ефективна SEO оптимизация на сайта си за търсачките, без да похарчите и стотинка. Също, така следвайки тези стъпки, хората с времето ще започнат сами да дават линкове към сайта ви. Нека започнем с общо обяснение на силата, която ще имате, ако притежавате блог към сайта ви. Блогът е наистина лесен начин да направите голямо и смислено съдържание за вашият сайт и да започнете да получавате повече линкове. Много блогъри откриват, че те могат да се сдобият с много безплатен трафик към блоговете си за кратък период от време.

Нека ви дам пример: За един от сайтовете ми, от Google ме наказаха за важни ключови думи, които ми трябват, за да рекламирам бизнеса си.

Това ще рече, че трябваше да плащам на Google сайта ми да се показва добре и да ме таксуват на всеки клик по съответната ключова фраза или дума за която съм платил, а това не беше никак изгодно за мен.

seo оптимизация на уеб сайт

seo оптимизация на уеб сайт

В опита си да оправя нещата, реших, че трябва да добавя блог към същия сайт. След само няколко седмици резултатите бяха на лице, Google започна от само себе си да позиционира сайта ми със същите ключови фрази, за които требваше да плащам на всеки клик! Защо от Google си промениха мнението? Ами, това се случи поради простата причина, че започнах да правя много страници изпълнени с качествено тематично съдържание в блога, които фокусираха точно върху въпросните ключови думи и фрази. Когато става дума за seo оптимизация, съдържанието е „кралят”, и ако можете да направите добър блог и да помогнете на основния си сайт, то тогава ще имате повече качествено и тематично съдържание за кратко време, което се харесва много на търсачките.

Понякога Google и други търсачки ще започнат да посещават сайта ви, за да разгледат, индексират и оценят страниците ви, но това понякога отнема време преди да се случи, освен ако не следвате и се вслушате в този съвет. А той е да предоставите на Google и Yahoo карти на сайта (sitemaps). Не е много трудно да го направите, а и вашият сайт ще бъде прегледат и оценен доста бързо, и всичко това само защото сте предоставили на търсачките карта на вашият сайт. Просто отидете на Google webmasters tools за да въведете линк към карта на Google, или за Yahoo можете да посетите Siteexplorer. Ако не знаете как да направите такава карта, то има много добри безплатни програми в интeрнет, които могат да свършат тази работа вместо вас само трябва да пише сайта и те автоматично генерират картата на сайта ви.

seo оптимизация

seo оптимизация, Блог

Един последен съвет относно една добра seo оптимизация, която трябва да споделя с вас, е, че трябва да включите заглавия, meta тагове в html на страниците на сайта ви.

Също така трябва да сте сигурни, че сте въвели заглавия за страниците си.

Въпреки че търсачките не оценяват сайта ви заради заглавията и таговете, както правеха преди, те все още ги използват като „упътване”, за да разберат по-лесно какъв тип съдържание предлагате. Когато имате заглавия и тагове, ще трябва да се погрижите да имате сходни ключови фрази в основата на вашата уеб страница. Например, ако имате страница относно как да спестите при покупки, ще кръстите страницата „Зона за спестяване при покупки”. Също така, трябва да се погрижите съдържанието на страницата да споменава думите спестяване и покупки поне няколко пъти, и също така ще трябва meta таговете да съдържат фрази близки до тази.

цена на seo оптимизация

цена на seo оптимизация

Следвайки тези 3 прости техники за seo оптимизация едновременно, ще е много по-ефективно. Докато разраствате блога си, новите статии ще бъдат лесно прегледани от ботовете, индексирани и оценени заради картата на сайта, която сте предоставили. Също така, с помощта на заглавията и meta таговете на другите ви уеб страници, ще забележите високите позиции в търсачките за няколко от страниците, само защото сте следвали няколко основни и ефективни правила.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!