≡ Menu

SEO оптимизация – Част първа – Въведение

what-is-Search-Engine-OptimizationКакво представлява SEO оптимизацията?

SEO произлиза от английските думи Search Engine Optimization и както говори само по себе си, представлява оптимизация за търсачки. Ако имате проект, намиращ се в web пространството и искате да бъде видим от повече хора е добре да наблегнете върху неговата SEO оптимизация. Но какво всъщност е нужно за това?

Търсачките притежават “паяци”, които пускат в действие за да индексират сайтовете, които са качени в web пространството. Всеки паяк тръгва от един сайт и чрез хипервръзките в него се прехвърля към други. Има различни видове паяци, които индексират различна информация от вашият проект, но ги обединява това, че сканират нещата, които са извън страницата, тоест невидимата им от посетители част. Тази информация се складира в базите на търсачките, но само текстовата от нея част. След като се складира, Вашият сайт бива индексиран в съответната търсачка под съответната страница и позиция. Автоматичното индексиране на сайта Ви предполага много по-добър ефект, отколкото да го добавите на ръка. Защо? – Защото добавянето на ръка предразполага нереален трафик и спам във Вашата електронна поща. Повече внимание върху този аспект от темата ще се вземе под внимание в други статии.
Нека се върнем към основният въпрос – Какво е нужно за да бъде осъществена една добра SEO оптимизация? Отговорът отново ще се състой в резюме, съдържайки само базови и най-важни отговори, резултатът от които се постига без да имате големи умения в SEO оптимизирането.

Съвети от Myseoblog.org:

– Заглавието и описанието на проекта да бъдат възможно най-обвързани с тематиката му и по възможност най-кратко структурирани, особено заглавието.

– Съдържанието на сайта да бъде уникално. Копирането на информация не влияе положително на Вашата оптимизация.

– Съдържанието на проекта отново да бъде ориентирано към тематиката, както и да бъде всевъзможно най-интересно и полезно за посетителя.

– Да бъдат добре прегледани приятелските връзки, които Вие слагате към други проекти във Вашият, както и обратно. За целта е добре да се ориентирате към проекти с подобна на Вашият тематика. Същото се отнася и за хиперлинковете в информацията.

– Хостинга оказва голямо влияние. Преди да качите Вашият проект се интересувайте от Качествен хостинг, който ще допринесе за SEO оптимизирането.

– Важните неща, които бихте искали да изразите като информация в проекта използвайте чрез писането на текст, защото паяците не разпознават информацията представена чрез медийни или мултимедийни файлове.

– Колкото е възможно по-често да бъде обновявана информацията. Застоялата такава не се нрави нито на посетители, нито на “паяци”.

– Подредбата на проекта да бъде на ниво. Разхвърлени неща не се харесват на потребителското око, както и се не нравят на индексирането.

– Дизайна на проекта и неговата структура е също от значение.

– Направете си XML sitemap на проекта, който ще помогне за по-добро откриване и анализиране структурата на сайта, което ще помогне за по-доброто му индексиране.

Един много важен съвет: Избягвайте всякакви трикове, схеми, софтуер и прочие, с които да надхитрите търсачките. По този начин Вие вредите на Вашият проект.

В бъдеще време ще напишем защо е толкова вредно. За момента горещо Ви съветваме да не го правите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!