≡ Menu

SEO експеримент директория за статии

Наскоро колега когото не познавам лично, започна да провежда интересен експеримент, поне на мен ми се видя много интересен и полезен, и затова се само поканих и включих и другата си директория MySeoBlog.org, която той не беше включил, най-вероятно защото е нова, а той предполагам е искал да включи само утвърдени директории, които имат история, по-стари и по-силни, тези които се класират в SERP по-добре.

Ето какво направих, написах кратка статия съдържаща от 100 до 105 дими, в моя случай точно 105 думи и за двете ми статии.

В първата статия, допуснах голяма грешка, а именно, добавих ключовата дума, което не беше правилно, защото в другите текстове които бяха публикувани, тази дума не присъстваше, но аз съм си такъв, първо действам и после виждам къде съм сгрешил.

Грешката беше оправена след 2 минути, след като беше пусната самата статия, но в търсачката седеше индексиран стария текст. След като беше пусната първата статия, тя се индексира на 13 то или 16 място, не си спомням много добре, но на следващия ден беше на първа позиция.

Което много ме зарадва но се замислих, че нещо пак не е в ред, а имено бях качил четири снимки и бях ги напълнил като коледна пуйка с ключовите думи, но тези снимки качих с цел да видя дали търсачката ще изкара на преден план, като не открива съвпадения за думата за която се бори самата статия и дали ще се класирам по-добре.

Това се случи, но много по-късно, като резултатите се меняха и ту бяха от описанието на снимките или търсачката, които избереше, така и до ден днешен, първия път при търсенето е с текста който гоогле реши, и като се рефрешне резултата се появяват описанията от снимките, а имено точната ключова дума и комбинациите, които бях направил.

Първата ми статия се закова на първа позиция и така си седи до сега.

SEO оптимизация цени

SEO

Реших да пусна втора статия, която да отговаря напълно на изискванията, но аз не ги знаех точно какви са и реших да пусна само текст без снимки в които да има ключовите думи.

Написах текста, пуснах го и той се класира на втора страница в гоогле, точно къде, не си спомням, добавих го в една социална мрежа по-точно свежо, така беше по правилата. Една статия, която ще е линкната от една социална мрежа. Но реших, че доста ми грози сайта, а почнах да имам трафик от посетители и имах такива които се завръщаха, а сайта нямаше много съдържание, приблизително 100 статии. И взех твърдо решение да спра втората статия, да няма безсмислени статии, което и направих, но вчера видях че колегата който провежда експеримента, е посетил на 23.11.2012 точно тази статия и е видял грешка 404 реших да я пусна отново, имах оригиналния текст, това и направих. На другия ден 24.11.2012 статията беше втора в класирането дали ще има танцуване не знам, но по-вероятно да има.

Ето го и резултата от моя експеримент, който мисля, че ще ми е много полезен, а имено как се позиционира тази директория за статии, спрямо останалите български директории за статии, и до колко е качествена тя.

Лично на мен това ми е достатъчно и изводите са, че и двете директории за статии които притежавам Razkazi.info и MySeoBlog.org са качествени и се класират много добре. Но директорията MySeoBlog.org се класира много добре дори и в трудни ниши, явно търсачката я харесва за което много се радвам.

За качеството на директорията мога да кажа, че при пускане на статия тя почти винаги се класира в първите 30 резултата на гоогле и статиите се идексират на момента или до две минути но второто е по-рядко.

Мисля, че този експеримент ме научи на нещо полезно и благодаря на човека, който ме вдъхнови да се включа.

Радвам се, че се включих и аз и се надявам на коментар от него дали нещо не е било наред, тъй като само гадаех какви са правилата.

{ 2 comments… add one }
  • Ivan YUrukov November 25, 2012, 11:47 am

    Здравей,

    Във връзка със статиите идеята ми беше да публикувам по една статия в моите директории и по една в други с различен PR. Целта ми беше да видя според това как се класира всяка директория да преценя дали има някакво движение в PR на директориите, а не да чакам google да обяви нов ъпдейт. За мен когато статиите са с едно и също заглавие с една и съща дължина и с един линк от вън, класирането ще се определя на база PR на сайта.

    Това което установих, че друг важен параметър е това да ли статията е на заглавната страница, дали има директен линк от заглавната страници – тоест колко на дълбоко се намира в сайта.

  • admin November 25, 2012, 12:41 pm

    Благодаря ти за отговора. Явно двамата сме направили два напълно различни експеримента, на мен това много ми помогна, надявам се и ти от твоя да имаш полза.

Leave a Comment

error: Content is protected !!