≡ Menu

Casio – японска класа в производството на часовници

Голямата японска компания Casio е извесна и много популярна по целия свят със своите здрави часовници. Компанията е създадена през далечната 1946 година от Тадао Кашио които е инженер. Около 30 години по-късно заема важна роля в сферата на производство на часовници и предлага редица атрактивни модели на своите клиенти.

часовници G-Shock

часовници G-Shock

През 1949 година Кашио и неговите братя решават започнат производството на свои собствени калкулатори. От 1974 година компанията навлиза и на пазара на часовници след появата на първия й дигитален ръчен часовник, оборудван с автоматичен календар.

Японската марка е много популярна и с това, че е една сред първите, разработили кварцови часовници – както дигитални, така и аналогови. През 80-те години представя първия си модел с термометър. В този период започва да продава и часовника си Data Bank Calculator, който не само разполага с калкулатор, но и съхранява данни за имена, адреси, телефонни номера.

часовници Baby-G

часовници Baby-G

Екипът на компанията се вдъхновява от идеята да предлага на клиентите си изключително здрав и на практика нечуплив часовник, който издържа на удар, водоустойчив е и има дълъг живот на батерията. Именно такива са моделите от серията часовници G-Shock. Първият такъв се появява през април 1983 година и скоро серията е разширена с още такива продукти. Те издържат на удари и вибрации. Разполагат с екстри хронометри, таймери за обратно броене и други полезни екстри.

Днес часовниците на компанията са снабдени с възможно най-актуални и практични функции – синхронизация с изключително точни атомни часовници, батерии, които се зареждат от слънцето и редица други. Богати във функционално отношение часовници на компанията са включени и в сериите Pro Trek и Outgear. Те са подходящи за феновете на по-екстремните изживявания. В колекцията Edifice пък са включени модели с по-елегантна визия, които биха допаднали на феновете на по-изтънчения стил. Освен мъжки серии, Casio произвежда и впечатляващи дамски часовници, които не отстъпват по качества на продуктите, посветени на силния пол. Те са включени в колекцията Baby-G. Всеки от тях има своя уникална визия, подходяща за дамите, и същевременно е богат на функции. С тази своя линия компанията доказва, че е готовd да предложи и на жените неустоими продукти, които да се превърнат в любимите им аксесоари.

Baby-G

Baby-G

Casio се е доказа през годините като едно от най-значимите имена в света на производство на часовници. Компанията задържа своите челни позиции благодарение на вниманието, което обръща към всеки клиенти. Предлага продукти за всякакъв вкус, пол и възраст и социален статус и това я прави ценена от широк кръг клиенти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!