≡ Menu

90-дневната диета и отражението ѝ върху метаболизма

В следването на определена диета, с която целим да смъкнем онези така досадни 5, 7 или 10 килограма от блестящата ни визия, ние като че ли напълно забравяме и изключваме за промените, които започват да настъпват в метаболизма ни.

Нещо повече, ние се фокусираме главно върху корекцията на телесното тегло, чиято идея ден след ден става все по-натрапчива. Мерим се сякаш през 10 минути на кантара с надеждата да забележим дори някаква минимална разлика в теглото.

90-дневната диета Всички сме минали през тази лудост, ето защо би било повече от чудесно, ако сега всеки новак, така да се каже, просто успее да прескочи всичко това и да обърне внимание на нещо далеч по-съществено, а именно отражението, което 90-дневната диета дава върху метаболизма.

Автоматично пренастройване на метаболизма

Всяка една диета започва с опит за частично или изцяло коригиране на начина на живот като цяло. В това число, естествено, се включва не само промяна на ежедневното меню, но и степента на физическа активност, която спазващият диетата/ режима упражнява на ежедневна база.

Що се касае до 90-дневната диета, тя също изисква стягане на колана в известен смисъл. Макар и по-освобождаваща и не чак толкова рестриктивна по отношение на хранителните изделия, съставящи ежеседмичното меню, 90-дневната диета си има и своите, ще ги наречем, критични моменти.

Например, диетата залага на цикличното хранене и ротацията на храните или казано с други думи, диетуващият стартира процеса по вталяване с белтъчен ден, последван от скорбелен, въглехидратен и плодов. Освен това, следващият 90-дневната диета трябва да се подлага и на така наречения воден ден, който, за негово щастие, се пада на всеки 29-и ден от месеца.

Диетата действително води до положителна промяна в метаболитните функции в организма, което, разбира се, се отчита като страхотен позитив, ала според мнението на редица специалисти в областта се забелязва и сравнително редуциран прием на калций, внасян иначе посредством млечните изделия (приемани обаче през протеиновия ден).

Тази дребна подробност обаче разбулва мита за универсалната ѝ приложимост – не подлагайте тялото и здравето си на опасни експерименти! Корекцията на теглото може да се осъществи и по напълно естествен, безвреден, ефикасен и приятен начин с 13-седмичната програма за отслабване, разработена от екипа ни!

Побързайте да се запишете в новата пролетна група, още сега, за да посрещнете лятото в перфектна физическа форма!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!