≡ Menu

7 факта за мебелите по поръчка, които трябва да знаете

  1. Мебелите по поръчка не винаги са на висока цена. Често цената им е както на масовите мебели предлагани по шоурумите. Дори не липсват случаи масовите мебели да са малко
    по-скъпи. Защо? Главно поради по-големите разходи за дизайн, транспорт, мито, реклама, наем на обекта, заплати на служителите. Мебелите по поръчка се изработват предимно от самонаети майстори или бутикови мебелни къщи.
  2. Времето не е на ваша страна. Дизайнът, избора на правилните материали и изработката на мебели по поръчка отнема време. Нестандартни размери и сложни проекти отнемат повече време за изработка. За кухня направена по поръчка обикновено са нужни около 2 месеца – от вземането на размери и одобрение на дизайна, до монтажа. Маса, шкаф или гардероб обикновено за период от около две седмици са готови.
  3. Взаимстване на дизайн. В България сякаш се е превърнало в честа практика мебели и кухни по поръчка да се поръчват по снимка. Можете да заснемете обекта, който е завладял вниманието ви и искате да го имате за себе си или да покажете снимка от интернет или списание. В някои студиа за мебели по поръчка все още държат дизайна да е техен, но на повечето места няма да ви откажат да изработят мебелите. Ако сте харесали дадена мебел или кухня „снимките ще кажат” много по-добре от каквито и да било обяснения какво точно трябва да се изработи.
  4. Мебелите по поръчка не губят стойност. В дългосрочен план е по-вероятно да поскъпнат, отколкото да станат по-евтини, за разлика от мебелите за масова продажба. Кухнята и мебелите по поръчка повишават стойността на дома, както при отдаване под наем, така и при продажба. Най-желаните и скъпи поръчкови мебели се закупуват с инвестиционна цел. Заплатените няколко милиона днес биха могли да се удвоят само след няколко години.
  5. Сензация. Да, трябва да им се признае. Всички вещи изработени по поръчка привличат внимание. Мебелите по поръчка не само ще внесат уют и функционалност в дома, но и ще подобрят интериора по възможно най-добрия начин. Има ли някой който не иска дома му да бъде красив като за снимка в модно списание? Едва ли…
  6. Отложено плащане. За разлика от масово предлаганите алтернативи, мебелите по поръчка се заплащат най-често на части – например за проект, за материали, за предплата и окончателно плащане. Особено при изработка на мебели отнемащи няколко месеца, отложеното плащане е добър вариант за справяне с разходите и то без каквато и да е лихва или допълнително оскъпяване.
  7. Опазване на природата. Ако сте от хората „прегръщащи зелените идеи” можете да помогнете по опазването на Земята, обзавеждайки дома си с поръчкови мебели изработени от рециклирани материали, по технология с малко или никакви вредни емисии. Всичко е възможно когато човек е съпричастен към висша цел, а каква по-висша цел от опазване на общия ни, единствен и уникален дом.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!