≡ Menu

5 съвета преди да пристъпите към обзавеждането на домът си

Декорирането на дома в по-голямата си част е вдъхновение и умението да придадете на идеите си завършен и цялостен вид. Без съмнение всеки иска да има стилен и модерен дом, но и друго нещо е без съмнение – от всеки не става дизайнер, реално малко хора имат качествата на успешният интериорен дизайнер. Трябва да имате нужните познания за психологията на цветовете, на стиловете дизайн, както и добро чувство за съчетаване на нюансите на цветовете. Преди да се захванете с дизайна на вашият дом е желателно да прочетете нашите съвети, определено ще ви бъдат полезни. Определете бюджета си и по възможност наемете професионалист.

Но ако нямате финансовата възможност за професионален дизайнер прочетете следващите 5 съвета, предлагаме ви ги напълно безплатно:

1. Преровете интернет и съберете колкото се може повече информация и идеи. В нета има страшно много идеи за интериорен дизайн. Има страшно много блогове за обзавеждане и декорация. Може да започнете от нашият сайта ни.

2. Търсете качеството пред количеството – по добре да вземете и украсите жилището си с по-малко на брой но качествени декоративни предмети и елементи, отколкото да наблегнете на количеството. Когато заложите на количеството, освен че ще вземете продукти с по-ниско качество има опасност и от претоварване на дизайна. Стремете се към по изчистен дизайн с по качествена декорация.

3. Перфектните стени за перфектният дом – цвета на стените е основата на дизайна на вашият дом, и тъй като е най-трудоемко първо трябва да определите какъв цвят ще са стените на вашият дом. Светлите стени са универсални, но последните тенденции са за сиви стени, или за една акцентираща стена с по наситен и ярък цвят. Комбинациите са безброй, а вие трябва твърдо да решите какви цветове ще използвате, защото след това промяната ще е трудна и скъпа.

4. След избора на цвета на стените и време да изберете и мебелите. Трябва да пасват на стила на стените. Подредбата на мебелите също е много важна, а това е добре ако можете да визуализирате различните варианти на подредба и да изберете най-подходящият за вас.

5. Погрижете се за банята – това е едно от ключовите места в жилището. Изборът на плочки и шкафове за баня може много да промени визията на банята, от там и духът на цялото жилище.
Горните съвети ще ви дадат насока, но не се притеснявайте и търсете постоянно нова информация за интериорният дизайн. Във всеки един момент може да попаднете на красив дизайн, в който ще се влюбите и ще искате да промените и вашият дом в този вид.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!