≡ Menu

5 съвета около избора на принтер

Създаването на електронни документи и тяхното разпечатване, директно от компютъра не е трудно за никой днес. Въпреки това много хора работещи в офиси и кабинети си задават редица въпроси, когато се касае за избора на нова техника. Така при подбор и позициониране на принтер като не по-малко важна част се явява темата: „Как да избираме принтер“. Независимо дали тази технология ви е необходима постоянно в ежедневието или се налага един път на много време да ги ползвате, то след дългото писане ще трябва да измъкнете документа от компютъра. Решението е да използвате най-подходящ принтер.

Многофункционален Лазерен принтер

Многофункционален Лазерен принтер

Изборът на принтер не е шега работа – има шеметно много видове, всички с различни функции. Съществуват и известни правила, както и ръководство, което да е от полза и да намали объркването при правилния подбор.

Следвайте тези стъпка и получете максимална полза от новия принтер. Най-хубавото е, че може да избирате и онлайн принтери:

Стъпка 1: Решете какво възнамерявате да правите с вашия принтер. Ако просто искате да разпечатвате писма на хартия или материали от случаен сайта, вероятно ще искате да се спрете на мастилено-струен принтер. Такъв създава изображения от метателни малки капки мастило върху хартия. Подобен вид принтери са по-евтини, макар и много от тях имат допълнителни функции, които повишават разходите, както и мастилото, а това понякога ги прави и по-скъпи.

Лазерен принтер Canon

Лазерен принтер Canon

Стъпка 2: Замислете се дали искате да отпечатате голям брой копия. Ако пишете роман или ако сте студент, отпечатването на безкрайни есета и страници, може бързо да се добави. В този момент е добре да се спрете на лазерен принтер, който работи по начин, подобен на фотокопирна машина. Първоначалната цена е по-висока, отколкото за мастилено-струен, но на по-късен етап може да спести много пари от икономисването на мастило за тонер касетата, която трябва да се сменя по-рядко.

Стъпка 3: Помислете, колко искате да похарчите. Може би искате да получите всичко в едно принтер. Това съчетава скенер и копирна машина плюс факс с обикновен мастилено-струен или лазерен принтер.

Лазерен принтер HP

Лазерен принтер HP

Стъпка 4: Решете къде искате вашия принтер да бъде поставен. Ако започвате работа или се налага да копирате много и на често, но не ви се става от мястото, то добре е принтерът да бъде поставен около бюрото и в частност близо до компютъра. Все пак, ако искате да поставите вашия принтер в друга стая или да го споделите с другите колеги, чрез безжична версия вероятно ще бъде най-добре да проверите доколко може да разчитате на WiFi връзката и дали тя е адекватна.

Стъпка 5: В случаи, че сте начинаещ фотограф, най-вероятно ще искате да отпечатате вашите собствени снимки. Обичайният принтер е напълно способен да печати снимка на хартия, но за да получите най-лъскавата визия на лабораторията, обработени в студио, ще имате нужда от специален фото принтер. Цената варира много, за ориентир може да служи начинът на отпечатване на документи. Различни модели може да намерите и в онлайн техниката.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!