≡ Menu

5 основни SEO грешки, при SEO оптимизация които допускат начинаещите

Всеки си мечтае уеб сайта му да излиза на първи позиции в Google, което следователно ще го направи богат. Но това обикновено коства много време и пари. Както и да е, процесът не е чак толкова сложен дори и за хора, които не са се занимавали със SEO оптимизация преди.

Ето основните 5 грешки, които начинаещите SEO оптимизатори допускат:

seo оптимизация на сайт

seo оптимизация на сайтове

  1. Пренасищане с ключови думи – Преди да обясня какво точно е това, трябва да ви кажа напълно директно – това не е добра идея! Какво представлява всъщност? Ами много просто – пишете колкото се може по-често опредените за страницата ключови думи, защото обикновено те се удебеляват от търсачките при преглед на кеш и показване на резултати. Мислите си, че това е добре? Всъщност не е. В предишното десетилетие това беше една от основните тактики за оптимизиране на сайт, тогава когато алгоритмите на Google не бяха още добре развити. И наистина даваше резултати, но вече далеч не е така. Замислете се, ако сте един потребител и прочетете 100 пъти фразата “хамали“ в текст, който е 300 думи… Изключително неприятно е и търсачките го наказва. Оптимизаторите имат различно мнение за плътността на ключовите думи, но истината е някъде между 3% и 9%. Като по мое лично мнение 9% е прекалено много. Може би по-скоро около 5 % за най-важната ви ключова дума или фраза. Не забравяйте да използвате и синоними.

 

seo специалисти

seo съвети

  1. Фермите за линкове и Директориите – Каква е разликата между линк фермите и директориите? Звучи като лесен въпрос нали? Да, но всъщност изобщо не е. Всъщност линк фермите могат да се определят като зле организирани директории. Повечето от характеристики им са напълно еднакви. Крайната им цел, разбира се е различна. При директориите е да се направи “каталог” с полезни връзки подреден по удобен за потребителите начин. А в линк фермите да се натрупат колкото се може повече беклинкове към определени сайтове с различни анкори. Как може да направите разлика, кое какво е? Гледате PR на сайта и добре разгледайте дали е добре организиран. В повечето случай слабите директории се считат за линк ферми от Google, така че линкът ви от там няма да има почти никаква тежест. Между другото линкът ви от директориите също няма да има тежест. Все пак представете си страница с 100-200-10 000 изходящи линка. Каква би била тежестта им? И то на нея има само връзки към други сайтове с кратък текст описание.

 

seo оптимизация уроци

seo оптимизация услуги

  1. Дублирано съдържание – В Интернет има наистина много текстове, които с лека ръка може да присвоите и да добавите във вашия уеб сайт. Но познайте какво Google знае кога едно съдържание е копирано от някъде. Така че това не е правилна стратегия. Понякога (в повечето случай) дублираното съдържание се индексира, но никога не се класира така както вие желаете, дори и да успеете да го класирате това трябва да стане с огромен брой линкове. Така че пренаписвайте съдържанието, което искате да използвате или още по-добре пишете за неща, които никъде не е писано. Изложете оригиналното си виждане – това ще се оцени както и от потребителите така и от търсачките.

 

seo

съвети за seo оптимизация

  1. PPC и SEO оптимизацията – много хора смятат, че Пей Пър Клик и SEO оптимизацията са едни и същи неща, но това не е така. Те са две съвсем различни направления. При едното плащате за да ви се показва реклама на сайта ви за определени ключови думи, а при другото манипулирате сайта ви, така че да излезе на по-предни позиции. SEO оптимизацията определено е по-изгодно от PPC, защото няма да ви се налага да плащате за всяко влизане във вашия сайт от търсачка. PPC се използва обикновено когато имате огромен дневен бюджет или в началото на даден проект – за да го популяризирате преди да сте постигнали желаните резултати в SERP.

 

уроци по seo оптимизация

seo оптимизация за търсачки

  1. Инвестиране на прекалено много време за четене на SEO съвети – SEO оптимизацията не е чак толкова непознато животно. Всъщност основните неща се добиват с оптимизирането на различни страници за различни ключови думи като прилагате различни стратегии за издигането им в SERP. В Интернет може да намерите хиляди SEO блогове като този където ще ви се дават различни съвети. Те са полезни, но не отделяйте прекалено много време в четене – отделяте време за писане на съдържание и линк билдинга на вашия проект – това ще даде по-добри резултатът, от колкото да сте SEO гуру само на теория.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!