≡ Menu

5 оръжия срещу влагата

С настъпването на пролетните месеци, а впоследствие и на есенните такива, много домакинства се изправят срещу един често срещан проблем, пред който в редица ситуации се оказват безсилни. Този проблем датира от дълги времена и със сигурност ще остане актуален и в близкото бъдеще. А именно – как да противодействаме на влагата? Това е нещо, което определено заслужава нужното внимание, защото последиците от пренебрегването на този тип проблеми задължително ще рефлектира сериозно в даден бъдещ период.

Съществуват различни начини за противодействие срещу влагата, които биват използвани от строителните компании, бригади и дори обикновени майстори. С течение на времето тяхното качество и прилаганите технологии нарастват прогресивно. Поради тази причина на пазара възникват все по-ефективни методи за въздействие срещу разрушителните процеси, предизвиквани от проникването на влага. Едни от явно утвърдените такива са битумните хидроизолации, различните мембрани и керемиди.

Битумът, сам по себе си, представлява материал, който с течение на времето се е доказал като ефективна система за противодействие срещу влага. Поради интереса към него се стига и до постоянни подобрения в технологиите, изграждащи продуктите на битумна основа. Българските компании излизат с редица вариации на различни по вид продукти, изградени на база битум.

Такива може да са например: Битумни хидроизолационни мембрани с посипка, също така се предлагат и битумни хидроизолационни мембрани които са без посипка, широка гама битумни ленти и уплътнители, най-различни битумни керемиди и качествени подпокривни мембрани, има и много различни битумни материали, специални битумни пасти и грундове.

Както ясно проличава, различната гама продукти започва да се разраства все повече и повече. Поради качеството на битума, тенденциите са за все по-голямо и разрастващо се приложение. Битумните продукти могат да уплътняват различни пукнатини и фуги, като по този начин да стопират влагата и нейното навлизане. Битумните грундове, от своя страна, предразполагат за по-лесното полагане на хидроизолацията в последствие. Изобщо ползата от използването на битумни продукти по повод хидроизолиране на различни повърхности и помещения е всепризната, резултатна практика.

И все пак, какъвто и продукт от гамата на битумните хидроизолации да изберем, то от съществено значение ще бъде стриктното спазване на правилата за правилно полагане на материала.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!