≡ Menu

5 мощни неща от Chromebook и пазара за технологии

Много хора предпочитат утвърдените технологии пред това, което сега си проправя път на пазара. Съществуват много митове за нововъведенията, които в повечето случаи подвеждат масово хората и те не са склонни да купуват, каквото и да било.

Така например привидно познатите лаптопи, се смяташе, че не работят с Photoshop. Е, това просто не е вярно, вече. Нито пък много други митове свързани с Chromebook. Повече информация за таблети и лаптопи може да добиете и в самите онлайн магазини.

Ето и една част от нещата свързани с пет мощни неща, които могат да ви изненадат и да помогнат да научите, какво може да направите с Chromebook.

  1. Редактирате снимки с Adobe Photoshop

Adobe и Google наскоро обявиха, че ще се направят Photoshop, който под формата на стрийминг Chrome up да предлага много повече. Това означава, Photoshop да работи на Chrome OS, а дори и Chrome за десктоп Linux. За да направите това, за Windows версия на Chrome ще работят на сървъри на Adobe и ще пуснат това приложение към Chrome браузъра.

Photoshop е всъщност е взискателно заявление, че това може да е от голяма полза. Когато използвате взискателните функции, те могат да се ускорят, защото Adobe сървърите няма да се отделят от вашия лаптоп, а батерията да се изтощи по-бързо. Photoshop ще бъде интегриран с Google Drive, така че лесно да можете да следите вашите файлове.

В момента, тази функция е достъпно само за някои части в света, но се очаква в края на краищата да дойде до всички абонати на Creative Cloud.

  1. Използвайте Microsoft Office

Microsoft не обича да разгласява, че Chromebooks не разполагат с пълна десктоп версията на Microsoft Office и ако не сте счетоводител, най-вероятно няма да имате нужда от всички тези модни характеристики.

Microsoft предлага напълно безплатна уеб-базирана версия на Office, наречена Office Online, пълна с Word Online, Excel Online и PowerPoint Online. Microsoft дори предлага тези налични приложения в уеб магазина на Chrome. Тези уеб приложения не са само за потребителите на Chromebook. Могат да използват пакетите Office Online от потребители с десктоп Linux, които са на версия на Microsoft Office.

В сравнение с Google Docs, Office Online не предлага онлайн поддръжка, което е неприятно. Но това не дава познатия интерфейс и повече или по-малко гарантирана съвместимост с документи на Microsoft Office. Тези офис документи могат да се съхраняват в OneDrive, където всеки има достъп до тях с помощта на Office приложения на всяко друго устройство, дори пълната десктоп версията на Office, независимо дали полза Windows или Mac.

  1. Run (памет) за всеки Android ап

Google работи към разрешаване на всички Android приложения на Chrome OS. Той наскоро пусна само четири Android приложения за Chrome, но предприемчиви хакери са намерили начини да правят всеки Android ап така, че да работи на Chromebook. Това означава, дори използване на Skype за Chromebook.

Google планира да направи, компютрите Chromebook готови и в състояние да получават достъп до цял нов свят на софтуер без никакви хакове.

  1. Работа в режим на офлайн

Създаване на някои от офлайн възможности Chrome OS. Отвъд основните положения, можете да изтеглите Kindle книги, видео, музика и PDF файлове, за да видите ги виждате офлайн. Използвайте една Chrome ап като Google Keep, който да композира бележки или да позволи лекота в управляването на вашия списък със задачи. Можете дори да закупите телевизионни предавания и филми от Google Play Movies & TV и да ги изтеглите, за да ги гледате офлайн. Ако просто искате да убиете малко време, можете да инсталирате игри, които работят в офлайн режим.

Разбира се, много неща за един Chromebook могат да бъдат направени само онлайн, а през 2014 г. дори и лаптоп на Windows или Linux може да се чувства практически неизползваем, когато няма връзка с Интернет на разположение.

  1. Използвайте операционна система на пълен работен плот

Тази функция не е за начинаещите потребители, които просто купуват компютри Chromebook за свое улеснение.

Flip ключа за режима на разработчик позволява да получите пълен достъп до вътрешни устройството. Можете да инсталирате пълна десктоп система Linux заедно с вашата система Chrome OS. За целта обърнете към системата Linux, когато искате да се направят някои работи с традиционните настолни приложения и мощни терминални команди.

Всеки има възможност да инсталира и приложения на Linux като Minecraft и Skype за Linux, които са приложения на Microsoft.

Последните достижения като Chrome приложенията и Android приложенията на компютри Chromebook и Photoshop със система Chrome OS показват как Google се отнася сериозно към развиващата платформа.

Днес все повече получаваме от заобикалящият ни свят и благодарение само на мобилното устройство можем да управляваме света само с едно копче или инсталирано приложение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!