≡ Menu

5 добри и 5 лоши техники в AdWords

Представяме ви пет много лесни стъпки, които трябва непременно да следвате, за да направите своите РРС кампании успешни. За да не оставате с неприятното чувство, че давате парите си за реклама на вятъра. Планирайте и проверявайте възвръщаемостта на парите си.

1. Планирайте по ключова дума – Google има чудесен инструмент, който ви позволява да намерите, разширявате и оптимизирате ключови думи. Използвайки този инструмент ще намерите дълги подробни списъци от много ключови думи и фрази, за които не сте и предполагали. Инструментът е много прецизен в работата си, но все пак отнема малко време, за да откриете най-подходящите думи за вашия бизнес.

вашата реклама

вашата реклама

2. Направете тест и измерване – Най-хубавата част в РРС рекламата е, че можете да отделите дневен бюджет, който сте склонни да похарчите. Така вие определяте максималната сума, която можете да платите за ключова дума или фраза. Информацията, която можете да извлечете от тези дейности, е практически безценна. Вече без съмнение ще знаете кои рекламни практики ви носят най-голяма възвръщаемост на парите. Друга полза от РРС рекламни кампании е, че информацията позволява на рекламодателя да извлече ключовите думи, които са най- печеливши за бизнеса му.

3. Използвайте A/B test – Това наистина ще ви позволи да направите големи и наистина страхотни реклами. Платформата на Google дава чудесни резултати за този тест. Можете да направите колкото искате реклами и да измервате колко потребители ги виждат. Тестът е изключително точен.

4. Привличайте гости на сайта си чрез повторно насочване. Ако искате да привлечете отново потребители, които са се отказали от вашия сайт, най-лесният и добър начин да направите това е като създадете, реклами, които ще „хванат окото” на бъдещия ви клиент.

5. Отделете време, за да усъвършенствате вашите реклами. По този начин вие ще се погрижите за нуждите на вашата целева група и може би ще успеете да прогнозирате бъдещите им търсения. Когато препращате потребители на сайта си, трябва да сте много сигурни, че те действително се интересуват от вашите услуги или продукти.

След като се запознахте с пет добри практики, трябва да сте предупредени и за нещата, които да избягвате да правите в РРС платформата на Google.

1. Не избирайте ключовите думи само според обема на търсене. Разбира се, изкушаващо е да използвате ключовата дума, която е станала отличникът на месеца, но в този подход има наистина много недостатъци. На първо място фактът, че високото търсене на определена ключова фраза ще предизвика голяма конкуренция за нейното използване, а това ще увеличи цената ѝ. Следващата и още по-важна причина, помислете дали тази дума е подходяща за потребителя, който посещава вашия сайт. Той би ли я използвал за своето търсене? Ако отговорът на тези въпроси е ”Не”, то не си заслужава парите, които сте смятали да похарчите.

РРС платформата

РРС платформата

2. Не пишете рекламите си така, че да примамите колкото се може повече посетители. Ако някой търси да закупи червени обувки във Франция, а вие сте написали обща реклама за обувки, въпреки че продавате само гумени ботуши, потребителите ще се почувстват измамени. Те ще излязат бързо от вашия сайт и вероятно никога няма да се върнат. Запомнете, вашата реклама трябва да бъде точно толкова специфична, колкото продуктът или услугата, която предлагате.

3. Не обръщайте прекалено много внимание на измерванията за популярност на ключова дума. Концентрирайте се единствено върху ключовите думи, за които сте сигурни, че вашите клиенти ще напишат в търсачките си. Все пак вие познавате бизнеса си най-добре.

4. Не се опитвайте да спечелите наддаване с вашите конкуренти. Там винаги ще има някой, който има по-голям бюджет от вашия. Все пак, ако успеете да спечелите търга, вероятно за кратко вашата реклама ще е на върха, но няма да имате повече пари за нова.

5. Не подценявайте ефекта на началната си страница. Може да не получавате толкова голям трафик, след като сте пуснали рекламата си. Проблемът може да е именно във вашата страница. Ако се окажете в такава позиция, опитайте се да промените страницата, на която ви отвежда рекламата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!