≡ Menu

5 големи уроци за лошото обслужване на клиенти

Лошо обслужване на клиенти може да си остане лошо или да накара собственика, управителя да поправи грешката си. И в двата случая трябва да се знае, че един-единствен дефектен продукт или лош опит с услуга може непоправимо да съсипе връзката на дадено лице и мнението на една компания или марка.

От най-голямо значение в търговията е доверието, за да спечелите нов клиент. Ако имате лош опит с вашия бизнес или продукт по време на този кратък пробен период и не смятате за нужно и адекватно да решите проблема, то той може силно да рефлектира и на останалата част от дейността ви. Заложете на качествено seo, когато дума става за Уеб.

Как бихте могли да се определи лошото обслужване на клиенти?

Най-добрият начин за бизнеса е да реагирате адекватно и веднага. По този начин може да възстановите лошия опит с клиента? Съставете X идеи, за да можете да използвате следващия път, когато се сблъскате с разстроен клиент, който е готов да провали вашата марка завинаги.

Извинете се – да кажеш съжалявам на клиент за дефектен продукт или лошо отношение е като да звучи като здрав разум, но изненадващо, това е често пренебрегвано. Каквото и да правите, за да успокоите ядосан клиент, поне предложете искрено извинение.

Не бъдете защита – бъдете скромни, приемане на обвинението, няма да накара отсрещната страна да ви сочи с пръст. Прехвърляне на топката или някой друг вид действие или бездействие може да се приеме за отбранителна точка.

Поемете отговорност – да признаете грешката си не е толкова трудно, но може да донесе две ясни ползи за приемане на отговорността около проблема: Първо, ще увеличи уважението към вашата марка. И второ, по-бързо ще можете да поемете отговорност за проблема и да предложите нови рамки на работа на потребителя с марката ви.

Оферта за замяна на продукта или поправка на услугата – стартирай услуга-базиран бизнес Оферта за извършване на услугата отново или замяна на продукта може би с някои допълнителни бонуси може пък да не остави клиентът недоволен от офертата. И все пак ако е така, пристъпете към:

Оферта за възстановяване. Това е една проста идея, почти всеки, който някога е служил на друго човешко същество знае за предлагане на опция по възстановяване. Но нека тази тактика, добавя нещо към концепцията. Никога не позволявайте да се появят колебания. В замяна предлагане на парична възстановяване може да се окаже единствен начин избягате всякакви обвинения, както външни, така и вътрешни.

В общи линии това са първите 5 неща, които може да направите, когато сте допуснали грешка в обслужването на клиенти и работата в бизнеса си. Съществуват още стотици елементи, на които трябва да се обръща внимание. Помнете, че работата с хора е най-сложното нещо, а в търговията: „Клиентът остава Бог“. Така, че винаги трябва да съобразявате желанията, изискванията и да отговаряте на очакванията му. Само по този начин вашата марка, вашият бранд, вашият бизнес ще са на добри позиции на пазара. Зад всичко това от полза ще са ви seo уроци от нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!