≡ Menu

4 причини да не правите хостинга на блога си сами

С всички постоянни обновления на WordPress, създаването и поддържането на собствен сайт е по-лесно от всякога. Собствениците на лични сайтове често имат възможността да си осигуряват хостинг сами. Това звучи като лесна работа, но все пак има някои неща, с които трябва да се съобразите, преди да се решите на подобна крачка. Имайте предвид, че това може да се отрази много на вашия сайт. Поради тази причина ще обясним защо трябва да оставите тази задача на някой доставчик.

VPS хостинг

VPS хостинг

1. Не е толкова лесно, колкото си мислите
Има някои задължителни неща, които трябва да знаете за света на хостинга. Това може да е наистина много трудно за някой, който прави първи крачки в тази сфера. Разбира се, ако разполагате с експертни знания за домейни, бази данни, сървъри, DNS, уеб сигурност и честотна лента, то можете да се захванете и със собствена такава услуга. Всеки може да научи тези неща, но все пак това отнема доста време. В случай, че избирате да доставяте сами за сайта си, то отделете време, за да разберете какви са изискванията към вас. Доставчикът трябва да отговаря на наистина много условия.

добър уеб хостинг доставчик

добър уеб хостинг доставчик

2. Осигуряването на хостинг изисква много време
Да поддържаш сайт не е никак лесна работа. Освен това отнема доста голяма част от денонощието. Навярно никой няма да иска да прекарва дълги часове, за да прави проучване как се покриват изискванията на сървърни технологии.
Конкуренцията в WordPress става все по-жестока всеки ден. Затова се изисква време, за да се създава качествено съдържание. Повечето хора, които поддържат собствени блогове, нямат никакво свободно време, за да се занимават и с предоставянето на хостинг услуга. Най-добре е да си изберете разумен план, който да отговаря на вашите нужди.

хостинг

хостинг

3. Безплатното не винаги означава безплатно
Единствената безплатна част на самостоятелния хостинг е за апликацията на WordPress. Всички останали услуги, които ви се наложи да използвате ще идват на някаква конкретна цена. За да бъде успешна тази ваша инициатива, трябва да подберете и функциите, от които ще се нуждаете и да се подготвите да си платите за тях. Не забравяйте, че ще трябва да платите и за собствено домейн име, както и за приличен шаблон. Има и няколко плъгина, които ще ви трябват, за да започнете работа по сайта си. Хостингът трябва да ви осигурява всичко необходимо, преди да започнете.

хостинг цени

хостинг цени

4. Преценете дали наистина си струва
Както вече стана ясно, поставяте голям залог със самостоятелния хостинг. Има много рискове и те могат значително да повлияят на ефективността и достъпността на вашия WordPress сайт. Има реални ежедневни проблеми, които могат да повлияят на вашата страница. Планът, който предвиждате, трябва и да има добра защита от вирусни атаки. Друг голям проблем, който можете да имате е down времето на вашия сървър. Доставчиците дават гаранции за това колко време вашият сайт ще бъде онлайн.
Бихте могли да си спестите много време и главоболия, ако решите да оставите тази услуга на друг доставчик. Ако сте избрали надежден провайдър, всички сървърни функции ще бъдат възложени на специалисти. Освен това няма да ви се налага да правите нищо друго, освен да плащате за плана, който сте си избрали.
Насладете се на успеха на своята страница, без да се занимавате с хостинга. Това е сложна материя, в която няма нужда да ставате експерт за една нощ.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!