≡ Menu

4 начина да разберете защо трафикът ви пада след възобновяване на сайта

Обновяването и рестартирането на сайт може да е наистина много натоварено и стресиращо време в живота на една компания. От друга страна, това е най-подходящото време да се премахнат всички проблеми или неподходящи за оптимизация елементи. Ако целият този процес се случи по някои правила, няма да се преживеят болезнени загуби на трафик. Не така стоят нещата с актуализация, която се прави без план. Това би могло да има катастрофални последици.
Неизменно след такива промени можете да очаквате спад в посещенията на сайта си. Запознайте с четирите начина за диагностициране на причините на този проблем.

хостинг компания

хостинг компания

1. Проверете Google Analytics – Пускате новия сайт и изведнъж нямате никакъв трафик. Причината за това може да се корени във факта, че Google Analytics не са разбрали за промяната. Налага се да проверите за проблема точно на място. Ако получавате ограничен трафик с намалена ставка, проверете анализите на Google. Може би определена секция от сайта ви, например блога, да не разполага с правилен проследяващ код. Проследете внимателно всички страници по този метод, за да сте сигурни, че правилната информация достига на правилните места.
2. Проверка на robots.txt – Ако проверката на анализите на Google е преминала успешно, но все още има проблем, трябва да проверите deindexation. Проверката протича по следния начин, вижте дали файловете robots.txt нямат команда „забрана”. Възможно е също така кодът на началната страница да има код, забраняващ индексирането. Ако сайтът ви се обхожда много често от ботовете, това може да причини вреда на ранга ви. Това може да се случи също и ако той не е посещаван от тях.

добър уеб хостинг доставчик

добър уеб хостинг доставчик

3. Задълбочена проверка на анализите на Google – Ще си кажете, ами какво правим, ако всички тези фактори са проверени и работят, а сайта ви все още няма никакъв трафик. Тогава е време за задълбочен преглед на анализите на търсачката. Помислете дали сте променили името на сайта си след обновяването. Ако е така, то трябва да проверите дали мрежата от изградени връзки насочва към новото ви домейн име. Проверете органичния трафик към вашата страница и отбележете кои от компонентите ви губят най-много. След като направите правилното пренасочване на всички връзки, класирането ви би трябвало да се подобри и да възстановите стария си трафик.
4. Проверка на хостинга и сървъра – Ако сте променили доставчика си на хостинг услуга, може да се наложи да проверите и тази точка. Комуникационни проблеми между клиентите и доствчиците често могат да доведат до намаляване на трафика. Това забавя процеса на индексираене от страна на търсачките и временно може да доведе до намален трафик. За да се справите с този проблем, ще се наложи да стартирате сайта през DNS Health и the Ping/Traceroute инструментите. Това ще ви помогне да идентифицирате потенциални проблеми с доставянето на съдържание, които може да съществуват.

хостинг цена

хостинг цена

Много пъти дори с планирано рестартиране и редизайн на сайта може да се появят проблеми с намалелия трафик. Много специалисти в оптимизация на сайтове смятат, че когато един сайт се променя, Google първоначално го държи на разстояние, докато не оцени всички промени. Въпреки това, подобни промени обикновено са за добро и всички трудности, през които преминавате ще ви донесат полезен опит.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!