≡ Menu

4 важни признака които да имате предвид при избора на хостинг компания

В тази статия ще намерите четири признака, за които трябва да помислите при избора на уеб хостинг услуги за вашия нов сайт. За тези, които не им се чете повече от тази спрегната статия, ще ги изброя тук и те включват:

  1. Собствен или споделен виртуален хостинг да изберем?
  2. Контролен панел (Control Panel)
  3. Техническа поддръжка – Кой? Какво? Къде? Кога?
  4. Сървър за електронна поща

И така, да започнем с вида на хостинга и за какво да внимаваме:

хостинг

хостинг

1. Собствен или споделен виртуален хостинг да изберем?

При избора на вида на хостинг услугата, която ще използвате, бъдете сигурни, че сте разбрали точно от какъв вид технологии имате нужда, така че да не харчите повече, отколкото трябва за хостинг и да изберете нивото на услуга, която е точно за вас. Ако на вас ви трябва хостинг за малък или среден уеб сайт и не се нуждаете от огромно количество пространство, е добре да се придържате към споделен виртуален хостинг. Споделеният виртуален хостинг е вида на услугата, която има няколко акаунта, съхранявани на един уеб сървър, но те са изцяло отделени един от друг. Аналогия за споделен виртуален хостинг може да се направи с един апартамент (вашия акаунт) в рамките на голяма сграда (хостинг сървъра).

Собствен сървър (или Dedicated hosting), от друга страна, поддържа по един акаунт на един уебсайт сървър – нещо като къща с един собственик. Собствените сървъри не са необходими, освен ако не смятате, че може да се наложи да използвате значително количество пространство за значително количество трафик (корпоративни предприятия, университети и т.н.).

хостинг компания

хостинг компания

2. Контролен панел (Control Panel)

Когато говорим за контролни панели, не забравяйте да хвърлите един поглед в контролния панел, който вашата нова хостинг компанията предлага, преди да вземете твърдо решение коя услуга точно да изберете. Контролният панел трябва да бъде добре организиран и лесен за навигация от раздела за настройки на домейна до раздела за настройки на електронната ви поща. Уверете се, че също сте проверили какви точно са допълнителни функции, достъпни за вас в контролния панел.

хостинг компания

хостинг компания

3.Техническа поддръжка – Кой? Какво? Къде? Кога?

Ще има доста работа и настройки за управление, когато става въпрос за нов сайт. Голям аспект от тези настройки ще трябва да се направят чрез вашия хостинг. С толкова много конкуренция хостинг компаниите все повече предлагат допълнителни функции и допълнителни възможности за оптимизиране и подобряване на техните уеб хостинг услуги. Например, с повечето можете да закупите име на домейн, създаване на прост сайт, добавяне на блог, създаване на кутия за електронна поща и всичко това с помощта на контролния панел, ако имате хостинг акаунт, който го поддържа. С толкова много нови функции, обаче, има и много информация, която трябва да знаете и разбирате, за да можете да използвате панела за управление и отстраняване на неизправности. Тук е мястото, където идва ролята на техническата поддръжка. Ако новата хостинг компания, която мислите да използвате не осигурява 24/7 поддръжка чрез телефон, Интернет, чат, онлайн уроци и електронна поща, просто преминете към следващата компания, която харесате и там най-вероятно всичко ще е наред.

4. Сървър за електронна поща – Повечето хостинг компании ще ви предложат поне най-малко един имейл акаунт с покупка на хостинг или домейн, който отговаря на името от вашата покупка. Не забравяйте да погледнете какъв брой безплатни акаунти за електронна поща са предвидени в момента на покупката, разходите за допълнителни уеб пощи, типа на достъп до уеб пощата, уеб пространството, наличност на POP сървър и т.н.

Това е моят спрегнат лист за това какво точно да търсите в една хостинг компания за момента. Успех на тези от вас, които още търсят точно тази компания и услуга, която да отговаря точно на нуждите им. Надявам се този списък с важни признаци да е помогнал поне малко във вашето търсене.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!