≡ Menu

3 начина, по които контекстът ще изгради нови възможности за PPC реклама

През юли миналата година Google направи радикална промяна с дебюта на enhanced (б.а. „засилени”) кампаниите. PPC рекламата е област, към което човек трябва да се приспособи много бързо. Това е проблем дори и за маркетолозите, които все още не могат да свикнат с тези трансформации, от които е изминала повече от половин година. Някои от тях дори не могат да се ориентират в нещата, които подсказват контекста.
Промяната беше предизвикана от идеята, че всяко проведено търсене осигурява контекст, който отива много по-далеч от избраните ключови думи. Тези контекстни улики включват времето от деня, местоположението и използваните ключови думи. Много лесно можете да видите, че това е подход, който често се пренебрегва в повечето PPC реклами. Това би могло да се превърне в голяма пропусната възможност.

Преброяване на кликванията
Някои специалисти, които се занимават с Pay per click маркетинг, твърдят, че процентът на кликванията е много по-висок през мобилните устройства. Това са данни, в подкрепа на които има все повече доказателства. Все пак официалната информация показва, че лаптопите и настолните компютри имат все още много силни нива на кликвания. Това означава, че все още много хора използват настолните си компютри за направата на проучвания, а след това записват номера на PPC рекламата.

Големите промени
Можете да видите индексираните импресии за съответния времеви отрязък от деня в диаграма. Това е предимството на компютрите. Техните данни са сравнително стабилни през целия ден, но тези за мобилните устройства, както и за таблетите варират значително. Те почти никога не отчитат едни и същи стойности на кликванията върху PPC рекламите.
Това разминаване в нивата на клик не е никак изненадващо, като се има предвид същността на тези устройства. Освен това и потребителското поведение при използването им е съвсем различно. Времето на покупка може да варира с часове между мобилните и настолните устройства. Това прави Pay per click рекламата и много различна.
Анализът на данните, според вида на устройството, ще ви помогне да ремаркетирате своите PPC реклами. Вие ще знаете дали вашите клиенти търсят местоположението на бизнеса ви сутрин, в обедната почивка на работните дни или през уикенда. Дори да няма специфично изразено потребителско поведение, можете да си направите изводи, които ще се определят от заявките за търсене.

Три начина
Има три начина да използвате предимството, което може да ви даде информацията на заявката при PPC рекламата (за която ще прочетете повече в сайта).
1. Погледнете първичните и вторичните продажби. Те са често изтъргувани през абонамент по имейл или чрез различни сайтове. Използвайте данните, които ви дава Pay per click рекламата за различните части от деня. Това ще ви позволи да подобрите прекарването на потребителите на сайта ви.
2. Разширете възможностите си – Ако знаете, че вашите потребители кликват на обявата около 2 часа следобед, се уверете, че им предоставяте подходящата оферта. Проучете добре поведението им и им дайте точно PPC рекламите (според бюджета ви, както става ясно от тук:, които те търсят.
3. Тествайте – Това е едно от най-важните правила, що се отнася до тези кампании, които са разположени на онлайн платформи. Няма как да знаете кои са най-успешните текстове, преди да сте ги тествали. Можете да правите тестовете през цялото време, за да остане накрая само PPC рекламата, която ви носи импресии.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!