≡ Menu

3 важни SEO съвета

В тази статия ще представим най-важните 3 SEO съвета, които имаме и които трябва да вземете под внимание, когато създавате онлайн маркетинг стратегията на фирмата ви.

SEO оптимизация

SEO оптимизация

Оптимизиране на заглавията на вашите страници

Първото и най-просто нещо, което можете да направите, е да добавите мета заглавия на страниците си. Това ще помогне на търсачките да разпознават по-добре вашия сайт в пространството. То е и еквивалентът на това да кажете: “Скъпи търсещи машини, ние съществуваме за тези конкретни ключови думи.”

Повечето SEO експерти биха ви споделили именно това, че преди началото ще трябва да намерите кои са най-подходящите ключови думи за сайта на вашата фирма. За да бъда честен, това е нещо, което можете да направите и сами. Ако вашата индустрия е специфична, вероятно знаете тези думи по-добре, отколкото повечето SEO консултанти. Различните сайтове ще трябва да се съсредоточат върху своите съответни пазарни ниши и ключови думи, свързани с тези пазарни ниши – например стоматологични услуги, електроника, младежки консултации и пр.

Трябва да направите някои основни изследвания и да разберете кои от ключовите думи са най-подходящи за вашата компания. Нещо, което лесно можете да направите, е да погледнете заглавията на страниците на конкуренцията ви, които биха ви дали добра представа за това кои думи трябва да използвате. Освен това, ние нека да се съсредоточим тук върху това, което се нарича “long tail” ключови думи. Тях можем да ги разбираме като фраза с подобни думи, които са по-специфични за конкретна тематика (три или четири думи на брой). Те могат да намерят по-добро приложение, ако сте в състояние да установите по какъв начин вашите клиенти намират продукти ви. Например Nike ще искат да оптимизират своя уебсайт с такива термини като “спорт”, “продукти за спортуващи”.

SEO

SEO

Естествено изграждане на линкове

Всеки, който има интернет страница, е чувал за изграждане на връзки, което по същество означава линкове, свързващи различни сайтове. Изграждането на връзки се промени драматично през последните няколко години и ако го извършвате неправилно наистина може да навреди на вашата компания.

Наскоро, алгоритмите на Google бяха изменени по начин, който може да открива “неестествените” връзки. Неестествени връзки са, например, платените връзки, текстове с прекалено висока концентрация на ключови думи и др. Това може да изглежда сложно за SEO начинаещите, но с две думи то означава: връзки не трябва да изкуствени и извадени от контекста на сайта. Изграждането им трябва да се случва естествено и най-добрият начин да получавате тези връзки е чрез създаването на качествено съдържание.

Друг чудесен начин за линкване към вашия сайт е публикуването на статии като гост на други сайтове. Освен това трябва да имате и успешна обществена дейност в социалните медии (и да изграждате база с последователи) и да се свързвате с уникални и интересни блогъри със съответни интереси. В действителност блогът с висок трафик е толкова добър, колкото е добра информацията, която споделя на читателите, които го посещават често. Целта е да имате блог секция като тази на сайт като New York Times, например.

seo оптимизация на сайт

seo оптимизация на сайт

Вдъхновяващо съдържание

Освен писане за други блогове, вие също трябва да създавате интересно съдържание и за сайта си. В предишни години писането на безсмислици с лоша граматика по сайтовете беше напълно в реда на нещата. Важното беше да уцелите правилните ключови думи и щяхте да имате добро класиране в търсачките. Това вече е минало. Днес диференциращият фактор за уебсайтовете е създаването на уникално и завладяващо съдържание.

Препоръчваме ви да се съсредоточите върху това, което вашите читатели искат като информация – графики (инфографики), вдъхновяващи истории, страхотни снимки и видеоклипове. Вие трябва да карате своята публика да се смее, плаче и да споделя съдържанието ви.

Ако следвате тези прости съвети, вие би трябвало да видите бавен, но постоянен растеж на трафика към вашия сайт. Подходящият трафик постепенно ще ви покаже какво вършите правилно, какво грешно и къде трябва да правите нещата по-добре.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!