≡ Menu

СЕО оптимизация в 6 стъпки

СЕО оптимизация е процес, колкото и необходим, толкова и динамичен и сложен. Разбирането му в дълбочина, определя и неговата успешност. За да изведете сайт на първите позиции в търсачките се изискват умения и постоянно проучване поведението им. Метричните данни, които се използват за оценяването на даден сайт са динамични и комплексни. Постоянното оптимизиране има смисъл, стига да се прави целево и професионално. Нека ви запознаем, как в 6 стъпки можете да направите СЕО оптимизация, която да има смисъл.

  1. Разбиране важността и структурата на СЕО-то – ако помислим за един уебсайт, като торта, то линковете, платената реклама в социалните медии и платеното търсене са глазурата. Захарта, която прави тортата вкусна са съдържанието на сайта ви, архитектурата на информацията му, системата му за управление на съдържанието и цялата му инфраструктура. Ако захарта липсва, то глазурата е безсмислена и тортата, в случая сайта ви не става за употреба.
  2. Какво търсят търсачките? – просто казано, те искат да изведат резултати за потребителя, максимално обвързани с търсенето му. За целта те определят:
  • Съдържание – това се определя от зададените от вас тема, текст за страницата и зададените ви описания и заглавия на сайта.
  • Представяне – определя се от бързината на сайта ви и това дали работи правилно.
  • Влияние – то се определя от връзките, които даден сайт има с други сайтове. Колкото по съдържателен е сайта ви, толкова по-голямо влияние и обвързване има с останалите.
  • Потребителски опит – добрия потребителски опит се определя от нивото на опростеност от страна на използване, на съдържанието на сайта. Нивото на сигурност също има голямо значение.
  1. Какво търсачките избягват? – ако искате да излъжете търсачките с фалшиви трикове, то в дългосрочен план ще пострадате от действията си. Ако използвате прекомерно много ключови фрази, линкове, предоставяте лошо съдържание за потребителя и СЕО оптимизация от типа, няма да подобрите рейтингите си сред търсачките.
  2. Ясно изразен бизнес модел – въпреки, че изглежда очевидно доста бизнеси страдат да определят точно целите си. Един уебсайт, който няма ясно изразена платформа за действие и оптимизация, не може да достигне добри рейтинги, каквото и да прави.
  3. Оптимизиране на мултифункционално ниво – оптимизацията не спира до вътрешното и външно оптимизиране на сайта. Тя не зависи от съдържанието изцяло или от рекламата в социалните мрежи и външните препратки. Включването на имейли, рекламирането чрез радио и телевизия, също са част от оптимизирането на ниво високо, като онлайн нивото.
  4. Домейн стратегия – домейн името е много важно и обвързването му с препратки и линкове правилно е добре са сайта ви. Правилно конструираното и съдържателно домейн име, спомага по-лесното откриване, както от търсачките, така и от потребителите. Утвърдените и използвани домейни са добра опция, стига да нямат лоша история в мрежата.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!