≡ Menu

Facebook реклама похвати за успех

Facebook реклама може да се направи и с малко, и с много средства. Кое е по-добрият вариант е трудно да се каже. Понякога по-малките бюджети с по-точно и целенасочено рекламиране са по успешни. Друг път по-мащабните и продължителни кампании са печеливши. Това донякъде много зависи от настройването на аудиторията и поведенческото предвиждане на клиентите на даден бизнес. Точна формулировка, която да води до успешна реклама в социалната мрежа няма. Може похвати, които за едни са успешни, за други да са пълна загуба на пари и време. Все пак има няколко похвата, които си заслужават вниманието и ползването им е изпитано от мнозина, които използват Facebook реклама.

Ползване на Facebook бизнес страница или на персонален акаунт

Ако искате да рекламирате в социалната мрежа, трябва да имате акаунт. Никои не е казал, че той трябва да е задължително бизнес или персонален, но все пак да помислим. Бизнес страницата ли може да привлече повече клиенти или персоналния акаунт? Опитът на редица рекламиращи сочи бизнес акаунта за по удачен. На вашата бизнес страница може да публикувате целенасочени бизнес кампании, места за срещи с клиенти, промоции на продукти и всичко, което смятате, че ще спомогне по-голяма клиентела и посещения. Не е добре бизнеса да се смесва с личния живот, така че и във Facebook е така.

Настройки на бизнес страницата ви

За да привлича клиенти и да задържа съществуващи, бизнес страницата ви трябва да изглежда професионално. За целта тя трябва да има име ( добре е да е идентично с името на уебсайта ви), подобаващо избрана категория, лого или снимка свързана с дейността на фирмата ви. Главната снимка на корицата е първото впечатление, което оставяте у клиентите си, така че изберете я подобаващо. Ако сте бизнес за сладкарски изделия, изберете торта, а не снимка на кола например, колкото и буквално да звучи. Трябва да изберете уеб базиран адрес за връзка със страницата ви и да опишете кратко смисловото изражение на бизнеса си.

Забелязване от аудиторията

Facebook реклама без голяма аудитория няма смисъл. Колкото повече клиенти привлечете, толкова по-голям успех ще има бизнеса ви. Най-добрия похват за привличане си остава публикуването на съдържание всекидневно и оптимизирането му. Постовете, като бележки за оферти, промоционални изображения и текстове, оповестяване на нови линии продукти и услуги, носят посещения, харесвания и споделяния. А това търси един бизнес, за да се развие и разрасне. Постоянното обновяване на съдържанието на бизнес страницата ви е също един вид реклама за вас. То може да е под формата на снимки или клипове, но трябва да е всекидневно!

Оптимизация

За целите на популярността оптимизацията е нужна и при Facebook реклама. Кратките, съдържателни и атрактивни постове и реклами ви изстрелват напред пред другите. Но всеки оптимизира, затова оптимизирайте умно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!