≡ Menu

Чип тунинг – отпушва силата на колата

Качественият чип тунинг “отпушва” силата колата. Ако искате да се радвате на автомобил, който сякаш лети, е нужно да прибегнете до него. Разбира се, трябва да направите, по-точно да поръчате, професионално изпълнение на вашето желание.

Промените в програмата за управление могат буквално да преродят един автомобил. Е чак като нов той няма да стане, но с извършения чип тунинг ще имате чувството, че му давате да си поеме дъх, дъх, който ще отприщи неизползвани енергийни запаси в него.

Чип тунинг

Чип тунинг

Не се залъгвайте, че чип тунингът е нова атрактивна услуга за привличане на буйни хлапета в автосервизите. Това е услуга, носеща съвсем прагматична полза – оптимизиране на процесите на работа на двигателя. Не става въпрос толкова за скорост, колкото за подобряване на цялостното функциониране на автомобила, вдъхване на нов живот в системите. А относно скоростта, да, чрез чип тунинг колата става по-пъргава. Това обаче е полезно дори за спокойните, улегнали шофьори. Никой не ви казва, че след след тази услуга се предполага да ръчкате колата по градските улици. Не, но когато изпреварвате на тесен път, особено при наличие на насрещно движение, допълнителното ускорение, носено от един професионално извършен чип тунинг, дава много удобство и сигурност.

чип тунинг цени

чип тунинг цени

Метафорично казано, тази услуга променя, усъвършенства, мозъка на автомобила. След чип тунинг колата става “по-умна”. “Поумняването” се свежда до промени в управлението на процесите в автомобила, осъществявано от компютъра. Автомобилът “поумнява” вследствие на разнообразни действия – смяна на чипове, записване на подновени програми за управление директно през буксата за диагностика (OBD чип тунинг), демонтиране на компютъра и препрограмиране на специален порт (BDM програмиране). Изборът на всеки вид зависи от конкретните технически параметри на автомобила. Обикновено ключов фактор за избор на един или друг начин за чип тунинг е възрастта на автомобила.

чип тунинг цена

чип тунинг цена

Накрая, да кажем няколко думи за риска при извършването на тази услуга. Ако вече, след прочетеното, сте се запалили още повече по чип тунинга, ще трябва да поукротите малко ентусиазма си. За постигане на сигурен и дълготраен ефект се изисква рационалност. Едно необмислено увеличение на мощността например може да доведе до сериозни повреди. Затова е по-редно да гледате на чип тунинга като на опция за отключване на вече съществуващ потенциал в автомобила, а не като на някаква магическа сила за превръщане на стария немощен автомобил в чисто нов ревящ звяр. Освен това е важно да проследите как точно се прави чип тунинга – дали се извършва прецизна предварителна диагностика, дали се слагат качествени нови чипове, дали качваният софтуер е надежден, дали няма прекаляване с промяната на някои параметри… Ако подходите рационално, чип тунингът ще ви възнагради щедро.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!