≡ Menu

Хотелите във Велико Търново

Ако попитате географ, вероятно той ще Ви каже, че Велико Търново е просто град в Централна България. Също така е център на администрацията на Търновска област. Ако попитате историк, то той неизбежно ще спомене Асеневци, Балдуиновата кула и величието, усещащо се все още във всеки камък от Царевец.

Но ако попитате някой обикновен човек, той най-вероятно ще Ви заговори за хората, за времето или пък за хотелите във Велико Търново. Много е вероятно всеки от тях да бъде напълно прав, но вероятно повечето, четящи този текст ще се заинтересуват по-скоро от хотелите във Велико Търново. А те са си интересни, няма как. Отгоре на всичко са много и най-различни. Има хотели за всяко предпочитание и за всяка нужда, както се казва.

хотел велико търново

хотел велико търново

Има от големите хотели, в които не отсядат много от желаещите да видят града и да усетят атмосферата му, а по-скоро се пълнят с чуждестранни туристи или бизнесмени, понеже изглеждат представително, обикновено са на удобни места, а и осигуряват повечко удобства. За това от хотелите във Велико Търново най-подходящи са като че ли хотел „Панорама”, хотел „Реал”, както и хотел „Централ”. Разбира се мащабите в по-малките от София градове са по-различни и никъде няма да открием блясъка на „Шератон” например, но пък ще открием всички необходими удобства за мероприятието или ваканцията, които търсим. Не е за подценяване и хотел „Алегро”, където също могат да ни предложат идеални условия за почивка.

хотелите във Велико Търново

хотелите във Велико Търново

Има и от онези китни къщурки, за които тайно всеки си мечтае. Прозорците им са с дървени капаци, а по первазите са наредени сандъчета с червени или розови цветя. Безспорно тези къщи са любимите от хотелите във Велико Търново. Ето там е точното място, където може да се почуства атмосферата на града Велико Търново, на старата столицата на едновремешна велика България и на съвременния проспериращ град в Централна България. Там можем да открием спокойствието, което търсим за почивката си, а мнозинството от тях се намират на исторически места, така че да допълват духа и да бъдат удобни за желаещите да посетят историческите забележителности.

Който и от двата типа хотели във Велико Търново да изберете, малко вероятно е да останете разочаровани. Всички те предлагат любезно обслужване, посрещат посетителите си с радост и ще направят всичко престоят Ви да бъде приятен и запомнящ се. А за града може да се каже толкова много, че всъщност няма как да се побере в думи… Независимо кой от хотелите на Велико Търново избирате, задължително следва да преживеете емоциите, които пази този град.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!