≡ Menu

Хиалуронови филъри за подмладяване и оформяне

Хиалуронови филъри се използват за подмладяването на лицевия облик и оформянето на определени зони на лицето. Те по своята същност представляват течни пълнители на база хиалуронова киселина, може и колаген, които се инжектират подкожно с тънки игли. С помощта им се правят процедури, като попълване на дълбоките бръчки по лицето, възстановяване на загубения обем, моделиране на лицевия контур в областта на скулите или челюстта и брадичката. Естетичните корекции, като уголемяване на устни, лифтинг на кожата по лицето, шията и в областта на деколтето, подмладяването на ръцете и заличаването на белези, също се постигат с тяхна помощ.

Хиалуронови филъри и други видове филъри за подмладяване и оформяне

По своята същност дермалните филъри се делят на постоянни, временни и такива стимулиращи производството на колаген по естествен начин. Постоянните филъри се инжектират под кожата еднократно. Те са направени от инертни и не разграждащи се материали, които не се усвояват от тъканите подкожно. При поставянето им остават постоянно на мястото, където се намират, но крият редица рискове за възпаления и отхвърляне от страна на организма.

Временните филъри за подкожно инжектиране се делят на два основни типа, такива на основа колаген, бил той животински, изкуствено създаден човешки или синтезиран от проба на човешка тъкан. Другия вид подобен филър е базиран на хиалуроновата киселина, която също се синтезира в човешкото тяло по принцип. Подобен род филъри се инжектират периодично, защото се усвояват и разграждат при взаимодействие с тъканите. Трайността им варира според качеството на продукта от 3 месеца до година, а може и повече. Целта на тези филъри е да се оформи контура на засегнатите области и да се придаде обем. Хиалуронови филъри са доста по приложими и безопасни от животинския базиран колаген, защото не предизвикват алергични реакции. Това е така, защото произхода им е изцяло не животински.

Третата група дермални филъри са тези наречени биостимулатори. Те от своя страна освен, че придават обем, спомагат и за активното активиране на колагеновото производство в областта, където са приложени. Така трайността им е сравнително по-дълга, в рамките на до две, дори четири години. Те, обаче не са препоръчителни за естетични процедури, като уголемяване на устни или пък инжектиране в областта около очите.

Защо да изберем хиалуронови филъри за подмладяване и оформяне на лицето?

Хиалуроновата киселина по своята същност е от групата на полизахаридите. Тя е естествена съставка в редица човешки органи и тъкани, като ставните хрущяли, окото, съединителната тъкан при кожата. В кожата хиалуроновата киселина се съдържа в големи количества, всъщност тя там е около 50% от общото си количество в цялото тяло въобще. Кожните фибробласти я произвеждат по естествен начин, но с възрастта този синтез намалява, а и редица заболявания, както и слънчевите лъчи спомагат за този процес на загубата й. Една от най-важните роли на това съединение е по естествен начин на овлажнява кожата и така да я възобновява. Затова и хиалуронови филъри са най-удачния и естествен избор за подмладяване и оформяне, като са напълно безвредни. Един такъв филър е този с марката Перфекта, който мнозина дерматолози препоръчват.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!