≡ Menu

Футболните екипи – част от историята на отбора

Футболните екипи са съществена част от историята на всеки футболен отбор. Те са нещо като негова запазена марка, цветовете им са свързвани винаги с този отбор, с неговите загуби и победи, успехи и неуспехи.

футболни екипи

футболни екипи

Тези екипи са уникални за всеки отбор. Обикновено се правят от материи, които са подходящи за натоварването и усилията, които играчите полагат по време на мач. При по-големите отбори футболните екипи се спонсорират от големи спортни марки, така че качеството да е възможно най-високо, а и по този начин рекламата е двустранна – от една страна отборът рекламира спортния бранд, а от друга – спортният бранд рекламира точно този футболен отбор.

Обикновено футболните екипи са в сравнително традиционни цветове като червено, синьо, черно или бяло. По-рядко се срещат по-ярки и по-екстравагантни цветови комбинации, но все пак не това се цели чрез футболните екипи.
Всеки играч от отбора има свой собствен футболен екип, на който е отпечатано името му и номера, под който играе в отбора. Това прави играчът уникален и лесно различим сред другите десет души в отбора.

футболни екипи цени

футболни екипи цени

Екипите на футболистите  се състоят от тениски и къси шорти, най-общо погледнато. Обикновено са широки и от леки материи, за да не затрудняват тичането и играта на футболистите. Номерът и името са отпечатани от задната страна на тениската, а в единия ъгъл на шортите обикновено е отпечатан отново номера на играча.

Разбира се, футболните екипи не се състоят само от тениски и шорти. Към тях има и калци, както и кори, също протектори и не на последно място са специалните обувки на футболистите. Калците се слагат върху корите, те стигат до коляното на играча, покриват корите, които са отдолу и заедно с тях предпазват от нараняване тази част на крака. По тялото на играчите има и още различни протектори, които също са част от футболните екипи. Не на последно място остават така наречените бутонки, без които нито един футболист не би бил истински футболист. Те са спортни обувки със специална подметка, покрита с релефни точки – бутони. Те предпазват от евентуално подхлъзване на тревата при тичането, а освен това върхът им е леко заострен и по този начин се прецизира ритникът на топката.

Футболните екипи са не просто удобство за отбора, те са част от традицията му. Във всеки отбор се пазят футболните екипи на някои от най-големите и известни, най-добрите играчи, състезавали се за този отбор. Те са гордост за спортния клуб и винаги остават част от него, запомнени предимно с тениските, на които са отпечатани имената им.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!