≡ Menu

Фризьорските столове – необходимост и лукс

Нито една фризьорска процедура не би могла да се извърши без помощта на фризьорския стол. Той е един от основните елементи на оборудването за фризьорския салон и неговото специално предназначение е довело до необходимостта тази важна професионална мебел да бъде изработена по специален начин и да и се придадат специфични функции.

В зависимост от това за какви цели се ползва един фризьорски стол той може да бъде статичен, като просто изглежда добре със своята метална конструкция и кожена тапицерия, но когато се ползва за строго определена процедура, един фризьорски стол е много повече от просто мебел – тогава той е машина, която подпомага работата на фризьора.

Столовете към измивните колони обикновено са с подвижна облегалка, която позволява клиентът да се отпусне максимално назад, за да му бъде измита косата. Височината на самия стол може да се регулира, според ръста на клиента, който седи на стола, посредством маслен крик или газов амортисьор. Тези механизми позволяват лесното повдигане и сваляне на стола, без да се налага клиентът да става от него. Освен възможност за регулиране на височината и наклона, тези столове често имат удобна облегалка за главата, подлакътни подложки, които допринасят значително за комфорта на клиента и поставка за краката, което също е изключително важно за удобството на клиента по време на процедурите.

Фризьорските столове могат да бъдат и модели, специално създадени за подстригване или други фризури, като при тях също се дава възможност да се регулира височината, да се завърти столът, заедно със седящия на него клиент, така че да не се налага на самия фризьор да напасва своята позиция, според нуждите на процедурата.

Повечето модели фризьорски столове имат здрав метален корпус и мека кожена тапицерия, като тъмните цветове при моделите преобладават, тъй като те се захабяват и замърсяват много по-трудно от химикалите, използвани при някои процедури. Изключение правят детските столове за подстригване, които често са в ярки и весели тонове, но каквито и да са е ясно, че фризьорските столове са може би най-важният елемент от оборудването на всеки един салон.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!