≡ Menu

Фирма за къртене обяснява как да работим в домашни условия

Бетонните блокове са едни от най-трудните материали за работа, особено когато трябва да се пригодят за контакти, стенни лампи, ВиК или друг вид строителна добавка. Когато правите дупки в блоковете понякога можете да направите повече щети, отколкото сте предполагали. Длетото за тухли е чудесен инструмент, който може да се използва за къртене на бетонни блокове. Можете да извършите страхотна работа с длето, като пробиване на отвори за кабели или водопровод. Всеки средностатистически човек с минимална подготовка може да използва длето върху бетонни блокове.

И така, нека започнем с инструкциите, които гарантираме, че ще са Ви от полза, тъй като сме минали по този път като компания за къртене.

Инструкциите:

  1. Намокрете бетонните блокове с маркуч за вода, преди да започнете къртенето. Водата се оставя да попие напълно в блоковете. Повърхността на блока трябва да е суха, но в основата на блока трябва да има остатъчна вода. Тествайте блока, като поставите хартия върху повърхността. Ако абсорбира вода, то в основата на блока има достатъчно вода.
  2. Измерете и отбележете разположението на района, в който ще къртите, с молив. Направете център на областта, където ще се случва действието.
  3. Поставете тиксо върху знака с молив, който сте направили преди малко. Покрийте площ най-малко 10 см. извън зоната на работа. Например, ако дълбаете в дупка, която е 5 см, след това направете квадратно покритие с тиксо, в размер на 15 х 15 сантиметра. Тази концепция ще спомогне за опазване на околното пространство от повреди. Използването на тиксо е за предпочитане пред самозалепваща лента заради способността си да прилепва. Отбележете повърхността на тиксото, за да покажете областта, в която ще се работи.
  4. Поставете длетото върху повърхността на блока и леко го потупвайте с чука. Не чукайте твърде силно в началото – малки, нежни почуквания ще си свършат работата и ще предотвратят увреждането на блока. След като сте разхлабили материала на блока, махнете тиксото и продължете да дълбаете. След като веднъж проникнете в блока, работете около ръбовете на дупката, като изваждате малките парчета от блока с длетото.

Надяваме се статията да Ви е била полезна. Продължавайте да следите блога ни за още интересни новини.

За професионално къртене, ние сме насреща!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!