≡ Menu

Уникални зъболекарски кабинети по света

Днес сме свидетели на огромният брой частни стоматологични кабинети, наредени почти един до друг и предлагащи едно и също обслужване. Винаги съм се питала на какво разчитат стоматолозите, как смятат да привлекат повече пациенти от тези в съседния кабинет? Всички са еднакво скучни, смразяващи, отблъскващи.

Все пак не всички зъболекари имат такова виждане за кабинетите си и за своите частни практики. По света има изключително забавни и оригинални стоматологични кабинети, които по- скоро носят на пациентите удоволствие от заобикалящата обстановка, отколкото отрицателни емоции от предстоящите болезнени интервенции.

В предишни публикации споменахме за забавните детски стоматологични кабинети. На много места по света има толкова забавни и оригинални кабинети и клиники и за възрастни.

В един ортодонтски офис в САЩ са решили, че пациентите могат да забравят за болките си попадайки в невероятна обстановка, заобиколени от интересни мебели, направени от части от стари автомобили.

В Румъния стоматолог е проектирал кабинета си в бяло и лилаво. Пациентите му се посрещат в почти кралска обстановка. Обслужването и обстановката са изключително луксозни.

Във Виржиния стоматолог, любител на гмуркането е създал кабината си на базата на своите предпочитания. Кабинетът е изцяло обзаведен с модерна техника и мебели и е издържан в бяло и морско синьо, което сякаш приканва пациентите да се гмурнат в дълбините на океана.

В Япония има стоматологичен кабинет изцяло в розово. Всичко в него наподобява сърчица и панделки и напомня за романтика и невинност.

В германия в кабинета на д-р Зиглер пациентите никога няма да усетят традиционната миризма на зъболекарски кабинет. Попадайки в супер модерна обстановка, още на входа ги посреща аромата на прясно сварено кафе или лимонена трева.

Трима стоматолози от Минесота пък са създали своя кабинет с идеята да накарат пациентите си да се чувстват като в джунглата.

В Португалия стоматолози са заложили на идеята за леден блок и са постигнали изключителен ефект.

В Токио стоматолози са се опитали да постигнат ефект на по- голямо пространство. Това е постигнато с изграждането на сграда със стъклени панели и просторни капандури на тавана, които създават ефект сякаш човек се намира на открито, а не затворен между четири стени.

Интересните идеи за проектиране на различен от стереотипа стоматологичен кабинет водят до по- голяма посещаемост и наличието на много повече доволни пациенти.

Запише си част на Вас или Вашето дете в един също толкова приветлив стоматологичен център.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!