≡ Menu

Три топ места за разглеждане по време на почивка в Гърция

Съществуват места по света, които дължат славата си на история, красиви природни забележителности или омайни творения на стихиите. Това са обекти, които оставят трайни и впечатляващи гледки в съзнанието на всеки зърнал ги. Такива местности не мога да бъдат описани с думи, но затова пък могат да бъдат видени на живо.

Ако и вие нямате план къде да изкарате лятната си почивка, планувате море, но не бихте се отказали и от почивка на планина, то предлагаме ви едно малко необичайно приключение – почивка на море в Гърция.

Разбира се, преди да стегнете куфарите, ще имате нужда от план. Такъв трябва да включва, както организация около транспорта, така и стягане на багажи, отсядане в хотел и най-вече график за места и забележителности за разглеждане. И докато за предходните няколко всеки навярно има изградена стратегия, кое и как да планува, то за местата за разглеждане по време на лятната екскурзия до Гърция ви предлагаме да посетите:

Йонийските острови – те са разпръснати западно от континенталната част на Гърция. Йонийските острови са основни играчи на сцената на южната ни съседка. Заедно с пясъчни плажове и камъчета, те оформят чудни заливи и предлагат на посетителите всичко, от което може би се интересуват. Природни красоти, чиста и омайна атмосфера и най-вече истински стил, че дори и нощен живот.

Южните острови на Егейско море – те са разпръснати по Егейско море. Тези острови примамват туристите в продължение на десетилетия. И затова на тях е така лесно да се отбием. Те притежават всичко, от което може да се нуждае съвременният турист – плажове, нощен живот, забележителности и търговски обекти.

Остров Крит – това е най-големият и най-популярният от гръцките острови. Остров Крит със сигурност се възползва максимално от размера си и това може би е първата причина да е такава туристическа атракция вече години наред. От една страна си струва да се видят забележителностите му дори само с еднодневно посещение. От друга страна, той предлага всички възможни видове за планувани почивки. Около него се разполагат и множество по-малки села за търсещите спокойствие и по-тиха ваканция. За онези почитатели на партитата, на разположение са големите и шумни градове.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!