≡ Menu

Три причини да купим лаптоп втора ръка

Случвало ли ви се е да се лутате от магазин на магазин, за да търсите преносим компютър на изгодна цена? Ако отговорите с да, то при всички положения сте били съветвани от близки приятели да прегледате офертите за лаптопи втора употреба. Вероятно се питате защо употребяваните машини като тези от фирмата ни предизвикват такъв интерес пред новата и съвременна техника.

В тази статия ще ви дадем три причини поради, които да закупите употребяван мобилен лаптоп известен още и като notebook second hand.

  • Изпитаните с времето технологии са за предпочитане. Хардуерът разположен във вашия лаптоп втора употреба е бил актуален до скоро време и на него се е разчитало. Именно това е и една от водещите причини да му имаме достатъчно доверие, когато работим с него. Вероятно не знаете, но западните компании, от които пристигат лаптопите в България имат достатъчно пари, за да си купуват най-доброто на пазара. Те сменят техниката си почти всяка година и то не защото има проблем с нея, а просто я подновяват.

Предвид факта, че модерните системи само еволюират, то хардуер на 2-3 години не се води за остарял и вие може да го използвате спокойно на разумна цена.

  1. Качеството на втората ръка срещу възможностите в България. Новата техника, която се внася у нас е насочена предимно към средния потребител, още известен като беден и без особени претенции към качеството човек. Пазарът е малък и свит, а хората не разполагат с достатъчен финансов ресурс. Дори не всички бизнесмени в страната си позволяват скъп клас преносими компютри, тъй като няма достатъчно пари, за да ги платят.

Вие спокойно може да попаднете на страхотен употребяван лаптоп в някоя фирма като нашата за преносими и настолни компютри и да го ползвате достатъчно дълго време. Другият вариант е да си купите чисто нов ноутбук от потребителски клас, но ще се наложи да направите солидна инвестиция.

  1. Баланс между цена и качество. Днешните компании за производство на мобилни и десктоп изчислителни устройства използват едни и същи компоненти при направата на машините. Обикновено ще срещнете процесори на Intel или AMD и видео карти с марката Nvidia. А защо тогава цените са различни, ще попитате вие. Доброто преносимо PC не зависи само от използваните в него компоненти, ами и от начина по който е сглобен. В този случай е добре да вземете лаптоп втора ръка, тъй като при него има перфектно съотношение качество и цена. За малко пари ние можем да вземе стойностна машина, която да ни върши работа и да се държи по чудесен начин.

Днес пазарът за употребявани лаптопи онлайн е много голям и вие получавате възможност за избор от различни марки и модели. Можем да дадем и други причини за покупката на употребяван преносим компютър, но смятаме, че и изложихме достатъчно добри аргументи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!