≡ Menu

Тресчотки

Информация за инструмента

Тресчотките спадат към групата на ръчните инструменти, които се използват предимно за бързо развиване и завиване на всякакви видове болтове и гайки. Инструментът няма сложна структура, неговата основа представлява дръжка с квадрат, на която се поставят вложки с различни размери. От едната страна се оформя движението на вложките, а от другата свободното движение на инструмента. Повечето ръчни инструменти тип тресчотка имат лост или бутон, който регулира свободното движение на инструмента. Този вид движение позволява употребата на вложките и тяхното движение според това дали се завиват или развиват. Размерът на квадрата на тречотките може да бъде следния:

  • ¼;
  • 3/8;
  • ½;
  • ¾;
  • 1.

Също така размерите могат да бъдат комбинирани. Според размера тресчотките могат да бъдат удължени или мини. В единия случай се увеличава усилието на работа, а при другия по-лесно се достигат труднодостъпните места. Много важно е да се знае, че при тресчотките работната глава може да е чупеща или въртяща. При ротационния принцип самото движение на квадрата се получава, когато дръжката започне да се върти около оста си и това спомага за достига на неудобните места в различни работни помещения. Тресчотките се различават още и по броя на работните зъбци. По-големият брой зъбци е предпоставка за по фин работен процес и по-лесно управление на тресчотката в тесните места.

Тресчотки марка „Toptul”

Ако си търсите качествени ръчни инструменти тип тресчотки е добре да се обърнете към известната марка „Toptul”. Тресчотките, които те произвеждат са направени от хром-ванадиева стомана и притежават вграден механизъм, който им позволява да издържат на по-тежки натоварвания. Дръжката задължително се проектира с ергономичен дизайн, защото това позволява на работния захват да е по-стабилен и да осигурява максимална сила по време работа. „Toptul” са една от най-известните и доказани марки на световния пазар, които гарантират високо качество на своите комплекти ръчни инструменти и най-вече тресчотки.

Със сигурност тресчотките са незаменим инструменти в много ситуации.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!