≡ Menu

Топ 10 инструментa за успех на PPC кампанията

Във всеки занаят се използваt инструменти, за да се върши работата по-качествено и ефективно. Маркетингът и PPC кампаниите не са изключение. Инструментите в тази сфера обаче са малко по-специфични и често отнема време да бъдат намерени. За сметка на това, а и за разлика от останалите професии, тук те са безплатни.
А щом става дума за безплатни инструменти, вероятно най-добрият ви приятел е Google. Голяма част от инструментите, които ще бъдат изброени в списъка, съставен от специалисти, са продукт именно на най-голямата търсачка.

1. AdWords Editor – Това е невероятен помощник в написването на рекламното съдържание за PPC кампанията. Можете да попитате някои от по-опитните си колеги, които работят с онлайн маркетинг. Всеки от тях ще ви спомене, че времената преди AdWords Editor не са били никак забавни.
2. Google Analytics – Това е чудесен инструмент, когато говорим за оптимизиране на Pay per click усилията. Можете да видите степените на клик, на отпадане, посетените страници, както и много други аналитични „скъпоценни камъни“, които ще спомогнат за оптимизирането на маркетинговите ви усилия.
3. AdWords Scripts – Говорим за инструмент, който се появи наскоро и вече е задължителен за употреба, ако държите PPC кампанията да е успешна. Можете да го използвате, когато искате да направите доклад за изключенията, ежедневните статистики и отчетите за клиентите. Естествено бихте могли да употребявате и много други функции в усилията си.
4. Google Документи – Това е инструмент, който ще ви предостави свободата да създавате документи, които можете да помислите дали да бъдат за външна или вътрешна употреба. Възможно е да редактирате текстовете, да нанасяте и други корекции заедно с други потребители. Това не е нещо, което бихте могли да свършите в Microsoft Office пакета.
5. Google Диск – Това е продуктът, който ще ви позволи да сте с достъп до документацията си, дори да не се намирате пред компютъра си. Да можете да реагирате бързо е от основно значение за всяка PPC акция.
6. FTP за Google Merchant профили – Рекламите във всяка акция са наистина много. Това е и фактът, поради който никой няма желание да ги редактира ръчно. Този инструмент ще ви позовали да предавате информация към рекламодателя много по-ефективно.
7. Google Suggest – Това е инструмент, с който търсенето на нови ключови думи ще се превърне от задължение в забавна част на деня.
8. Bing Ads Editor – Търсачката, която заема второ място в класацията по пазарен дял, може да се похвали с нелоши безплатни инструменти, полезни при PPC кампаниите (същото е потвърдено и от много специалисти като тези тук. Докато Bing Ads Editor не е толкова силен колкото AdWords Editor, все пак е хубаво да отбележим, че това е задължителен елемент от всяко успешно Pay per click усилие.
9. Bing Ads Intelligence – Това е един инструмент, който ви предоставя възможността да изтеглите изследванията за дадена ключова дума на Excel файл. В данните можете да видите обема на търсене, повече за създаването на рекламни групи, както и демографските данни.
10. Facebook Power Editor – В случай, че работите с повече от една PPC кампания, базирана във Facebook, то трябва да разполагате с този инструмент. Това е еквивалента на AdWords Editor за социалната мрежа. Използвайте го, за да си създадете публика, да таргетирате потребителите, както и да създадете фонд от снимки за своите кампании (все полезни съвети от доказани специалисти като тези).

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!