≡ Menu

Текст, подходящ за SEO

Терминът „копирайтинг” означава създаване на интересен текст, който е ориентиран към продажбата или рекламата на определен продукт. Това съдържание е една от основите, на които стъпва SEO.

При създаването на сайт трябва преди всичко да се помисли за потребителите, които ще го използват. С помощта на своите служители направете профил на средностатистическия потребител на вашия сайт. Каква е възрастта? От кой пол е? Какви са интересите? Какво е нивото на образование? Как прекарва свободното си време? След като отговорите на всички тези основни въпроси, попитайте себе си: „ Какво да предложа аз на този потребител, за да избере именно мен?”.

Когато потребителите се насочат към вашия сайт, те ще попаднат в началната страница. Представете си какво искате да видят. Опишете дейността си, кратко точно и ясно и едновременно с това ги спечелете, за да продължат приключението си във вашия сайт.

seo оптимизация

seo оптимизация

Ключовите думи и фрази

Седнете и потърсете собствената си страница чрез търсачка. Кои бяха първите думи, който написахте? Това без съмнение са ключови думи за вашата сфера на дейност, както и такива, които ще използвате в сайта си.

Структура

Текстовете трябва да са с ясна структура. Можете да разделите текста чрез подзаглавия. Това ще улесни вашите читатели. Можете също така да използвате различни графични елементи, за да направите разделянето. Подчертайте акцентите във вашия текст.

seo оптимизация на сайт

seo оптимизация на сайт

Добавяне на вашите координати

Винаги е добра идея клиентите ви лесно да могат да се свържат с вас. Освен това посочването на адрес за кореспонденция може да улесни локалната SEO оптимизация.

Увлекателно съдържание

Не замервайте клиентите си с тежки фрази и термини, които сте изкарали от учебник. Те идват при вас, защото сте специалисти и искат да използват услугите ви. Не ги отказвайте с трудно смилаемо съдържание. Обяснете им с какво се занимавате, както бихте обяснили на дете. Обяснете им за най-интересната страна на работа си, кажете им защо тя е важна за тях. Това усилие ще ви се отплати. Посочете им интересни факти от професията си и дайте примери как те са променили ежедневието ни.

съдържание

съдържание

Снимка

Хората от нашето поколение все повече стават визуални същества. Това означава, че много по-лесно запомнят изображения, отколкото думи и фрази. Възползвайте се от това, като останете в съзнанието им с въздействаща снимка, която в последствие да свързват с вас.

Заглавието

Обърнете специално внимание на заглавието. Необходимо е то да синтезира целия текст. Освен това пред него стои и друго предизвикателство, то трябва да предизвика читателя да кликне върху него.

Думи, изречения и текст

Много е важно да се придържаме към простите неща. Текстовете за SEO не са изключение. Използвайте кратки думи, обяснявайте термините на достъпен език. Опитайте се да структурирате кратки и прости изречения. Проучвания показват, че човешкият мозък възприема с лекота изречения, съставени от средно девет кратки думи. Нека текстовете да не са дълги, заради самата специфика на четенето в Интернет.

Разведрявайте читателите

Текстът ви не трябва да прилича на блок от думи. След като го отделите на кратки параграфи, намерете още малко любопитна информация. Тези няколко интересни факти пръснете из текста, като ги отделите графично в кутийка или каре!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!